r
Nosalty Logó

Spaghetti alla Puttanesca

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nathan
Spaghetti alla Puttanesca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14685 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 740 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5950.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    574 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    2417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    489 mg
  • D vitamin:
    872 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1372 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2947 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58741 micro
  • Lut-zea
    1849 micro
Összesen 2961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3715 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát al dente megfőzzük, sós lobogó vízben.
  2. Magas falú serpenyőbe teszünk az egyik tonhal olajából, majd mikor felhevült, beletördelünk egy szárított chillipaprikát, és mehet bele a két gerezd fokhagyma áttörve. Kicsit megkeverjük, majd beledobjuk a kapribogyót, szintén keverés, aztán a 4 filé ajóka, amit kissé összetörünk, hogy gyorsabban süljön szét.
  3. Ha színt kapott a fokhagyma, rádobunk a fél csokor aprított petrezselyem felét, majd beletesszük a tonhalat, szétnyomkodjuk ha kell, és átsütjük. Közben meghintjük egy kis fahéjjal. Átkeverjük, beletördeljük az olajbogyót, és felöntjük a paradicsomlével. Kisebbre vesszük a hőt és összerottyantjuk.
  4. Ha kész a tészta leszűrjük, és a kész szószba forgatjuk. Ha száraz lenne a mix, akkor a tészta főzővizéből tehetünk még rá, hogy szaftos legyen. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és meglocsolhatjuk egy kis citromlével.
  5. Melegen tálaljuk, jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21652
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Ajánló

Kis citromlé és oregánó feldobhatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csináltam már korábban hasonlót, de Jamie-től ez a spaghetti valami fenomenális! :) Ez a tonhalas változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...