r
Nosalty Logó

Spaghetti al Ragú di Carne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Spaghetti al Ragú di Carne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 6334 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12158 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 794 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    361 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12473.4 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    962 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    918 mg
  • Foszfor
    4305 mg
  • Nátrium
    5579 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    816.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1793.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    144 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2552 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7811 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    97266 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 6334 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2598 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként a tisztított sárgarépát, majd a szárzellert vágjuk apró (kb. 3 mm) kockákra. A vöröshagymát vágjuk finomra.
  2. Hevítsünk egy lábasban olívaolajat, majd kezdjük a zeller, illetőleg a sárgarépa pirításával a készítést. Ezeknek több idő kell, mint a hagymának ahhoz, hogy megpuhuljanak, ezért adjuk a hagymát csak később az alaphoz.
  3. Ha a sofritto (az olasz zöldségalap elnevezése) megpuhult, hozzáadhatjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd pirítsuk le a húst, amíg a kiengedett leve el nem fő. Ekkor öntsük fel vörösborral, keverjük el, majd adjuk hozzá a paradicsomot és az alaplevet.
  4. Lassú tűzön főzzük, amíg a ragu besűrűsödik. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen. Ekkor öntsük hozzá a tejet, forraljuk még néhány percig, közben keverjük és kóstoljuk, ha esetleg nem elég sós, pótoljuk. A tüzet zárjuk le az edény alatt.
  5. A spaghettit lobogó sós vízben főzzük fogkeményre (al dente), ami azt jelenti, hogy a tészta közepe kissé roppanós, amikor leszűrjük. Tálaláskor ne kövessük el azt a hibát, hogy összekeverjük a tésztát és a ragut, főleg ha többen fogyasztják egyszerre. Ahogy mondani szokás, "az nem elegáns", ehelyett tálaljuk külön a tésztát és a ragut is, és ki-ki szedjen a tányérjára kedve szerint. Kínáljunk mellé reszelt parmigiano reggiano vagy grana padano sajtot.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3526
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Ajánló

Ha füstös ízt szeretnénk belecsempészni a ragunkba, abban az esetben 20 dkg felkockázott kolozsvári szalonnát pirítsunk, majd azon kezdjük a sofritto készítését. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti al Ragú di Carne
Kornél 167 recept

A story nem különösen bonyolult. Bolognai mód az olaszok szótárában nem létezik. A "Ragú di Carne" elnevezés takarja a húsos ragura való utalást, azonban ez húsfajtánként, illetve tartományonként változik. A vadhúsoktól a szárnyasokig, a sertéstől a marháig, paradicsomos vagy világos raguk számtalan verziója létezik Itáliában, az én receptem mindössze egy a sok közül, ami viszont biztos: ezt az összeállítást olaszok is főzik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...