r
Nosalty Logó

Spagetti gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szász
Spagetti gombóc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 1338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 5349 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 1338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12093.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    428 mg
  • Kálcium
    3056 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    3107 mg
  • Nátrium
    4885 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1451 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1280 micro
  • α-karotin
    1011 micro
  • β-karotin
    6718 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    5241 micro
Összesen 5349 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1064 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Tészta

Elkészítés

Paradicsomszósz

  1. A hozzávalókból és a szájízünk szerint készítsük el a szószt. A paradicsomot meghámozzuk (tetejüket bevágjuk és leforrázzuk őket, így könnyen lejön a héjuk), összevágjuk, fazékban összefőzzük, ízesítjüka fűszerekkel. A fokhagymát és a bazsalikomot akkor tegyük bele apróra vágva, vagy összezúzva, ha már levettük a szószt a tűzről, így adják ki a legjobban az ízüket.
  2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük, pár csepp olajat teszünk rá, hogy kihűlve se ragadjon. Ezután 2 ujjal kisebb adagokat húzunk ki a tésztából, és a másik kezünkkel a bacont köré csavarjuk, és így formázunk belőle a tepsiben kis koszorúkat.
  3. Ha megvagyunk a koszorúkkal, mindegyik közepébe és tetejére paradicsomszószt kanalazunk, és egy olajbogyót teszünk,erre rátesszük a sajt lapocskákat (a reszeltet macerásabb ráügyeskedni szerintem), a tetejüketpedig egy kis friss bazsalikommal díszítjük, és megöntözzük olívaolajjal.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük őket. Az idővel lehet játszani, ha kicsit tovább marad a sütőben, akkor az alja nagyon finom, ropogós lesz.
  5. Tálalásnál még egy kis olívaolajjal meglocsolhatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2616
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Ajánló

Igyunk száraz rozé bort hozzá:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szász 1 recept

A sztori egyszerű, volt otthon egy kis hideg, megmaradt tészta a hűtőben, meg minden más is, és ez jutott eszembe... 10 pontos lett, megérdemli, hogy az első feltöltött receptem legyen, és azt is, hogy kipróbáljátok :) 

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...