Spagetti fűszeres csirkemellel és zöldbabbal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
698
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1398
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
212
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1015.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 165.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1578 micro
-
β-karotin 3854 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
698
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2031.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1170 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 330.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 3155 micro
-
β-karotin 7707 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
1398
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 477 micro
-
β-karotin 1164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előző este a csirkemellet csíkokra vágjuk, és a curryporral, kurkumával, borssal és sóval fűszerezzük. Zárható edénybe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
- Másnap egy fazékba vizet teszünk fel forrni 1 kávéskanál sóval.
- A zöldbabot 4 cm-es darabokra, a sárgarépát vékony karikákra vágjuk. Mikor felforr a víz, beletesszük a zöldbabot, sárgarépát, majd kb. 10 percig főzzük.
- Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és pár percig a reszelt gyömbért és a karikára vágott fokhagymát pirítjuk, majd beletesszük a fűszeres csirkemellcsíkokat, és készre sütjük.
- A vízből kiszedjük a megfőtt zöldbabot, sárgarépát, majd rátesszük, és összeforgatjuk a hússal, vigyázva, hogy ne törjenek meg a zöldségek.
- A zöldségek vizébe a spagettit al dente állagúra főzzük.
- A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk folyamatosan rázogatva.
- A kifőtt tésztát tányérra tesszük, majd rászedjük a zöldbabos-sárgarépás csirkemellet, és megszórjuk a pirított kesudióval.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 475
- Feltöltés dátuma: 2014. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kiváló ebédre... de vacsorára is :)