r
Nosalty Logó

Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

1848
Kalória
45.1g
Fehérje
169.2g
Szénhidrátok
109g
Zsír
139.5g
Víz
130g
Koleszterin
8.6g
Rost
7.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

Összesen 1848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

Összesen 7395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4272.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    3105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    436 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17091.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    2014 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    12419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    558.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    973 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 7395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot, felkeverjük, belerakjuk a friss morzsolt élesztő, elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba öntjük a lisztet, az olajat, sót. Adjuk hozzá a többi langyos tejet is.
  3. A tálban a tészta hozzávalóit, a felfutott élesztővel jó alaposan összedolgozzuk, hagyjuk egy órán át liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kelni
  4. Egy tálban a margarinos, petrezselymes krémet keverjük össze.
  5. A pizzakrémet kinyitjuk (lehet saját magunk is készíteni - ez így egy gyors megoldás).
  6. Lereszeljük egy tálba a kétféle sajtot, kicsit összekeverjük.
  7. Lisztezett deszkán a tésztát kivesszük, és három cipót készítünk belőle, hagyjuk még 10-15 percet pihenni.
  8. Az első cipót kinyújtjuk, téglalap alakúra, és a margarinos krémmel megkenjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel (más zöldfűszerrel), és hosszanti részen, lehetőleg szorosan, amennyire lehet, feltekerjük.
  9. Megkenjük pizzakrémmel a következő kinyújtott cipót, és feltekerjük.
  10. A harmadik cipót megszórjuk a reszelt sajtokkal, kicsit lelapítjuk rá, és feltekerjük.
  11. Mind a hármat felszeleteljük, de nem szeletekre, hanem háromszögekre vágva. Így kerülnek a sütőpapíros tepsibe, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
  12. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre, aranybarnára sütjük.
  13. Kivesszük a sütőből, kicsit hűl, és kiszedjük a sütiket a tepsiből, még meleg legyen. Tálra téve, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 6

Főzős újságot találtunk a lányommal Küldd el a recepted! címmel. Nem túl komplikált és nem túl drága receptek, ez a lényege az újságban lévő ételeknek és sütiknek. Ráadásul laktató és finom, egy gondolatunk volt a lányommal, amikor átlapoztuk, hogy ezt megcsináljuk, hisz minden van itthon hozzá, és a fejtett bableveshez kítűnő második fogás lesz. Ha barátok jönnek, egy borozáshoz, sörözéshez kellő finomság, és akkor már dupla adagot készítsünk. :-) Az eredeti recept a zöldnek kaprot ír, de mivel nincs már itthon friss kapor, ezért készült petrezselyemmel, amire a fiam annyit mondott: " nahát, ez petrezselyemzöld? na ne, ez ehető így?" /majd, két harapás után/: "nagyon finom, petrezselyemzöld, és mégis finom, anya, ez tök tuti! Ez jó! " Úgy örültem! :-) El is fogyott minden, viszont a baráti beszélgetéshez már dupla adaggal készültem, gyorsan megvan, és tényleg minden tölteléke finom, persze, változtathat rajta mindenki ízlése szerint. Jó étvágyat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!