Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
25g tej14 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
Az 1. töltelékhez
-
63g margarin448 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
45g kapor19 kcal
A 2. töltelékhez
-
40g pizzaszósz22 kcal
A 3. töltelékhez
-
25g trappista sajt88 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
100g tej56 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14g só0 kcal
-
400g tej224 kcal
Az 1. töltelékhez
-
250g margarin1793 kcal
-
14g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
180g kapor77 kcal
A 2. töltelékhez
-
160g pizzaszósz86 kcal
A 3. töltelékhez
-
100g trappista sajt352 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
32.8g finomliszt119 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
16.4g tej9 kcal
Az 1. töltelékhez
-
10.3g margarin74 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
7.4g kapor3 kcal
A 2. töltelékhez
-
6.6g pizzaszósz4 kcal
A 3. töltelékhez
-
4.1g trappista sajt14 kcal
-
6.2g füstölt sajt20 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 109 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4272.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 3105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 139.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 596 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 180.5 g
Zsír
-
Összesen 436 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17091.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 2014 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 1865 mg
-
Nátrium 12419 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 676.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 558.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 973 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
80 dkg finomliszt
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
5 dkg friss élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 tk só
-
4 dl tej
Az 1. töltelékhez
-
2 tk só
-
1 db tojássárgája
A 2. töltelékhez
A 3. töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot, felkeverjük, belerakjuk a friss morzsolt élesztő, elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
- Egy tálba öntjük a lisztet, az olajat, sót. Adjuk hozzá a többi langyos tejet is.
- A tálban a tészta hozzávalóit, a felfutott élesztővel jó alaposan összedolgozzuk, hagyjuk egy órán át liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kelni
- Egy tálban a margarinos, petrezselymes krémet keverjük össze.
- A pizzakrémet kinyitjuk (lehet saját magunk is készíteni - ez így egy gyors megoldás).
- Lereszeljük egy tálba a kétféle sajtot, kicsit összekeverjük.
- Lisztezett deszkán a tésztát kivesszük, és három cipót készítünk belőle, hagyjuk még 10-15 percet pihenni.
- Az első cipót kinyújtjuk, téglalap alakúra, és a margarinos krémmel megkenjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel (más zöldfűszerrel), és hosszanti részen, lehetőleg szorosan, amennyire lehet, feltekerjük.
- Megkenjük pizzakrémmel a következő kinyújtott cipót, és feltekerjük.
- A harmadik cipót megszórjuk a reszelt sajtokkal, kicsit lelapítjuk rá, és feltekerjük.
- Mind a hármat felszeleteljük, de nem szeletekre, hanem háromszögekre vágva. Így kerülnek a sütőpapíros tepsibe, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre, aranybarnára sütjük.
- Kivesszük a sütőből, kicsit hűl, és kiszedjük a sütiket a tepsiből, még meleg legyen. Tálra téve, tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40 x30 x 6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 18957
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.
Ajánló
Elsőnek az ajánlott töltéssel készüljön el, megéri a kockázat! :-) Aztán aki gondolja, ízlése szerint változtathatja. Ez az étel kb. 800 ft. Nagyon finom, és nagyon laktató.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Főzős újságot találtunk a lányommal Küldd el a recepted! címmel. Nem túl komplikált és nem túl drága receptek, ez a lényege az újságban lévő ételeknek és sütiknek. Ráadásul laktató és finom, egy gondolatunk volt a lányommal, amikor átlapoztuk, hogy ezt megcsináljuk, hisz minden van itthon hozzá, és a fejtett bableveshez kítűnő második fogás lesz. Ha barátok jönnek, egy borozáshoz, sörözéshez kellő finomság, és akkor már dupla adagot készítsünk. :-) Az eredeti recept a zöldnek kaprot ír, de mivel nincs már itthon friss kapor, ezért készült petrezselyemmel, amire a fiam annyit mondott: " nahát, ez petrezselyemzöld? na ne, ez ehető így?" /majd, két harapás után/: "nagyon finom, petrezselyemzöld, és mégis finom, anya, ez tök tuti! Ez jó! " Úgy örültem! :-) El is fogyott minden, viszont a baráti beszélgetéshez már dupla adaggal készültem, gyorsan megvan, és tényleg minden tölteléke finom, persze, változtathat rajta mindenki ízlése szerint. Jó étvágyat!