r
Nosalty Logó

Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

Összesen 1848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

Összesen 7395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4272.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    3105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    436 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17091.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    2014 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    12419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    973 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 7395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot, felkeverjük, belerakjuk a friss morzsolt élesztő, elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba öntjük a lisztet, az olajat, sót. Adjuk hozzá a többi langyos tejet is.
  3. A tálban a tészta hozzávalóit, a felfutott élesztővel jó alaposan összedolgozzuk, hagyjuk egy órán át liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kelni
  4. Egy tálban a margarinos, petrezselymes krémet keverjük össze.
  5. A pizzakrémet kinyitjuk (lehet saját magunk is készíteni - ez így egy gyors megoldás).
  6. Lereszeljük egy tálba a kétféle sajtot, kicsit összekeverjük.
  7. Lisztezett deszkán a tésztát kivesszük, és három cipót készítünk belőle, hagyjuk még 10-15 percet pihenni.
  8. Az első cipót kinyújtjuk, téglalap alakúra, és a margarinos krémmel megkenjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel (más zöldfűszerrel), és hosszanti részen, lehetőleg szorosan, amennyire lehet, feltekerjük.
  9. Megkenjük pizzakrémmel a következő kinyújtott cipót, és feltekerjük.
  10. A harmadik cipót megszórjuk a reszelt sajtokkal, kicsit lelapítjuk rá, és feltekerjük.
  11. Mind a hármat felszeleteljük, de nem szeletekre, hanem háromszögekre vágva. Így kerülnek a sütőpapíros tepsibe, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
  12. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre, aranybarnára sütjük.
  13. Kivesszük a sütőből, kicsit hűl, és kiszedjük a sütiket a tepsiből, még meleg legyen. Tálra téve, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19008
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Ajánló

Elsőnek az ajánlott töltéssel készüljön el, megéri a kockázat! :-) Aztán aki gondolja, ízlése szerint változtathatja. Ez az étel kb. 800 ft. Nagyon finom, és nagyon laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel
Éva-Anyóca 350 recept

Főzős újságot találtunk a lányommal Küldd el a recepted! címmel. Nem túl komplikált és nem túl drága receptek, ez a lényege az újságban lévő ételeknek és sütiknek. Ráadásul laktató és finom, egy gondolatunk volt a lányommal, amikor átlapoztuk, hogy ezt megcsináljuk, hisz minden van itthon hozzá, és a fejtett bableveshez kítűnő második fogás lesz. Ha barátok jönnek, egy borozáshoz, sörözéshez kellő finomság, és akkor már dupla adagot készítsünk. :-) Az eredeti recept a zöldnek kaprot ír, de mivel nincs már itthon friss kapor, ezért készült petrezselyemmel, amire a fiam annyit mondott: " nahát, ez petrezselyemzöld? na ne, ez ehető így?" /majd, két harapás után/: "nagyon finom, petrezselyemzöld, és mégis finom, anya, ez tök tuti! Ez jó! " Úgy örültem! :-) El is fogyott minden, viszont a baráti beszélgetéshez már dupla adaggal készültem, gyorsan megvan, és tényleg minden tölteléke finom, persze, változtathat rajta mindenki ízlése szerint. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...