r
Nosalty Logó

Sós karamelles csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sandrine
Sós karamelles csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

666
Kalória
8.2g
Fehérje
70.9g
Szénhidrátok
40.2g
Zsír
19.4g
Víz
78.9g
Koleszterin
4g
Rost
44.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 6661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    402.3 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5572.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 6661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 391 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálban kézi mixerrel keverjük simára. Öntsük egy (kivajazott-kilisztezett) kapcsos tortaformába, és tűpróbáig süssük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A csokoládékrémhez a csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, majd belekeverjük a krémsajtot (mascarponét).
  3. A karamellkrémhez a cukorból és a vízből sötét karamellt készítünk. Mikor kész, belekeverjük a vajat. Melegítsük, míg felolvad a krém, majd hozzákeverjük a mascarponét és a sót is. (Utána már nem szabad melegíteni!) Mindkét krémet hagyjuk kihűlni és szilárdulni.
  4. Mikor már elég szilárd, de még kenhető mindkét krém, kézi mixerrel keverjük át, hogy megfelelő állagot kapjunk.
  5. Vágjuk ketté a tortalapot, az alsó részét vastagon megkenjük a karamellkrémmel, helyezzük rá a másik tortalapot, erre kerüljön a csokoládékrém. Egyenletesen simítsuk el a tortán a krémet, a szélét is vonjuk be vele. Fogyasztásig tegyük hűtőbe a süteményt.
  6. A trüffelgolyóhoz a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá a puha vajat és a megmelegített tejszínt. Simítsuk lapos edénybe és tegyük a hűtőbe dermedni.
  7. Vizes kézzel formáljunk golyókat belőle, és hempergessük tört karamellbe. Ezzel díszítsük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Az egyik gasztro-magazin 2011-es téli számában találtam ezt a receptet, és azonnal megtetszett. Vrábel Kriszta (Dolce Vita) a recept szerzője. Szokás szerint egy kicsit átalakítottam, de alapvetően egy nagyon különleges, ünnepi torta lett a végeredmény. Édesanyám 45. születésnapja alkalmából készült, és nagy sikert aratott. Ő ugyanis (mint én) imádja a karamellt, ha sós, akkor meg pláne. Próbáljátok ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!