r
Nosalty Logó

Sós karamelles csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Sós karamelles csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 6661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    402.3 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5572.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 6661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálban kézi mixerrel keverjük simára. Öntsük egy (kivajazott-kilisztezett) kapcsos tortaformába, és tűpróbáig süssük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A csokoládékrémhez a csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, majd belekeverjük a krémsajtot (mascarponét).
  3. A karamellkrémhez a cukorból és a vízből sötét karamellt készítünk. Mikor kész, belekeverjük a vajat. Melegítsük, míg felolvad a krém, majd hozzákeverjük a mascarponét és a sót is. (Utána már nem szabad melegíteni!) Mindkét krémet hagyjuk kihűlni és szilárdulni.
  4. Mikor már elég szilárd, de még kenhető mindkét krém, kézi mixerrel keverjük át, hogy megfelelő állagot kapjunk.
  5. Vágjuk ketté a tortalapot, az alsó részét vastagon megkenjük a karamellkrémmel, helyezzük rá a másik tortalapot, erre kerüljön a csokoládékrém. Egyenletesen simítsuk el a tortán a krémet, a szélét is vonjuk be vele. Fogyasztásig tegyük hűtőbe a süteményt.
  6. A trüffelgolyóhoz a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá a puha vajat és a megmelegített tejszínt. Simítsuk lapos edénybe és tegyük a hűtőbe dermedni.
  7. Vizes kézzel formáljunk golyókat belőle, és hempergessük tört karamellbe. Ezzel díszítsük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6136
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Ajánló

A tört karamellt én úgy csináltam, hogy 10 dkg cukrot két-három evőkanál vízzel karamellizáltam. A forró karamellt egy felfordított, leolajozott sütőlemezre folyattam vékony rétegben. Mikor megszilárdult, óvatosan felszedtem róla az üvegszerű karamellt, és mozsárban összetörtem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Az egyik gasztro-magazin 2011-es téli számában találtam ezt a receptet, és azonnal megtetszett. Vrábel Kriszta (Dolce Vita) a recept szerzője. Szokás szerint egy kicsit átalakítottam, de alapvetően egy nagyon különleges, ünnepi torta lett a végeredmény. Édesanyám 45. születésnapja alkalmából készült, és nagy sikert aratott. Ő ugyanis (mint én) imádja a karamellt, ha sós, akkor meg pláne. Próbáljátok ki.

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

A trüffelgolyóhoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...