Sörös kenyérfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
50g kenyér137 kcal
-
50g barna sör22 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
50g brie sajt167 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
648
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g kenyér548 kcal
-
200g barna sör86 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
200g brie sajt668 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
2592
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
19.4g kenyér53 kcal
-
19.4g barna sör8 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
8.7g lilahagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
9.7g zsemlemorzsa38 kcal
-
19.4g brie sajt65 kcal
-
9.7g sajt34 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
Összesen
251
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1717.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 889 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 131.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
648
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.7 g
Zsír
-
Összesen 135.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6869 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1530 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1368 mg
-
Nátrium 3556 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 527.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1014 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 1005 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
2592
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
-
2 dl barna sör
-
2 púpozott ek finomliszt
-
4 dkg vaj
-
1 db lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
20 dkg brie sajt
-
10 dkg sajt
-
1 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
bors ízlés szerint
-
zöldfűszer ízlés szerint
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk egy lábasban. Az aprított hagymát és fokhagymát hozzáadjuk, és megpároljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a sört, majd a lisztet, a mustárt, és a zöld fűszereken kívül beízesítjük. Amikor kissé besűrűsödött, akkor levesszük. Felverjük a tojást, kockára vágjuk a brie sajtot. Belekeverjük mindezeket, majd jöhet a zsemlemorzsa is hozzá.
- A kenyérkarikákat belerakjuk egy magas falú, tűzálló tálba, rájuk adagoljuk a sűrű sajtos szószt, és meghintjük a zöld fűszerünkkel. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Újabb 7-8 percig pedig plusz reszelt sajt adagot olvaszthatunk rá.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1032
- Feltöltés dátuma: 2017. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
janettaylor
107 recept
Nem vagyunk nagy kenyérimádók, így ha vendégség alkalmával ragulevesek mellé be is szerzünk egy veknit, utána mindig elég nagy adag száraz maradék lakozik a kenyértartóban. Nem szeretek semmit kidobni, így a zsemlemorzsa, kenyérkocka, bundás kenyér mellett ez a kenyérfelfújt is kedvencé nőtte ki magát.