r
Nosalty Logó

Sörös kenyérfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Sörös kenyérfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 648 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6869 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1530 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    3556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1005 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 2592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk egy lábasban. Az aprított hagymát és fokhagymát hozzáadjuk, és megpároljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a sört, majd a lisztet, a mustárt, és a zöld fűszereken kívül beízesítjük. Amikor kissé besűrűsödött, akkor levesszük. Felverjük a tojást, kockára vágjuk a brie sajtot. Belekeverjük mindezeket, majd jöhet a zsemlemorzsa is hozzá.
  2. A kenyérkarikákat belerakjuk egy magas falú, tűzálló tálba, rájuk adagoljuk a sűrű sajtos szószt, és meghintjük a zöld fűszerünkkel. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Újabb 7-8 percig pedig plusz reszelt sajt adagot olvaszthatunk rá.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1032
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Nem vagyunk nagy kenyérimádók, így ha vendégség alkalmával ragulevesek mellé be is szerzünk egy veknit, utána mindig elég nagy adag száraz maradék lakozik a kenyértartóban. Nem szeretek semmit kidobni, így a zsemlemorzsa, kenyérkocka, bundás kenyér mellett ez a kenyérfelfújt is kedvencé nőtte ki magát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...