r
Nosalty Logó

Sörkifli Diustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dius0306
Sörkifli Diustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 621 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 264 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 621 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7411.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    4385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 3721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet elfelezzük, két tálba szétöntjük: az egyiket meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt; a másik tálban lévő tejbe pedig beletesszük a sót (ezt a tejet is meg lehet egy kicsit langyosítani).
  2. Az élesztős tejet a többi hozzávalóval együtt a liszthez adjuk és alaposan kidagasztjuk.
  3. Ezután meleg helyen nagyjából 30 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát nagyon apróra összevágjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, az egészet összekeverjük.
  5. Amikor a tészta megkelt, 4 részre osztjuk, és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk a bucikat (nyújtsuk egész vékonyra, de azért ne szakadjon el).
  6. Mindegyik kört derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy 8 kis háromszöget kapjunk.
  7. Mindegyik háromszög közepébe teszünk kb. egy kiskanálnyi masszát, majd a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, és kifli alakúra igazítjuk.
  8. Kivajazott tepsibe tesszük a kifliket, megkenjünk a tetejüket tojással, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük (amikor már barnulni kezd a teteje, akkor végezzünk tűpróbát).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2909
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Aki szeretne, a tetejére is szórhat még reszelt sajtot vagy akár szezámmagot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dius0306 19 recept

Régi családi recept ez a kis kifli, a töltelék pedig az én agyszüleményem. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...