Sörben sült lapocka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
sörös
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
a fűszerpáchoz
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g barna cukor3 kcal
-
1 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
1g só0 kcal
a sütéshez
-
250g sertéslapocka590 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
83g barna sör36 kcal
-
6g bacon22 kcal
Összesen
667
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
a fűszerpáchoz
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
11 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
11g só0 kcal
a sütéshez
-
3000g sertéslapocka7080 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
21g kakukkfű21 kcal
-
1000g barna sör430 kcal
-
68g bacon267 kcal
Összesen
8000
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
a fűszerpáchoz
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0.2g vöröshagyma0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g koriander0 kcal
-
0.3g só0 kcal
a sütéshez
-
68.7g sertéslapocka162 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
22.9g barna sör10 kcal
-
1.6g bacon6 kcal
Összesen
182
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1261.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 575 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 256.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
667
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 536.7 g
Zsír
-
Összesen 566.6 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 251 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 2175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15141.8 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 797 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 686 mg
-
Foszfor 5890 mg
-
Nátrium 6899 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 3075 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 2111 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 23 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 1979 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1773 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 810 micro
Összesen
8000
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
a fűszerpáchoz
-
1 ek fekete bors
-
1 ek barna cukor
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ek fokhagymapor
-
1 teáskanál cayenne paprika
-
1 ek koriander
-
1 ek só
a sütéshez
-
3 kg sertéslapocka
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma
-
7 szál kakukkfű
-
1 l barna sör
-
4 szelet bacon
Elkészítés
a fűszerpáchoz
- Keverjük össze a fűszereket, és szórjuk meg a húst bőven minden oldalról. Ami esetleg lepotyogott, abba forgassuk bele azokat a részeket, ahová még nem jutott belőle.
- Rakjuk egy mély tepsibe, ami holnap mehet a sütőbe, fedjük be alufóliával, és rakjuk a hűtőbe éjszakára. Minimum 8 órára, de 24 órától tovább ne pácoljuk!
a sütéshez
- A vöröshagymát vágjuk négy részre, a fokhagyma fejet keresztben félbe, és rakjuk a hús mellé. A bacon szeletekkel fedjük be a húst, öntsük mellé a sört, végül dobjuk bele a kakukkfüvet.
- Alufóliával lefedve, alacsony hőfokon, kb. 6 órán keresztül sütjük. Akkor van készen, amikor a csontot egy ujjal ki tudjuk billenteni a helyéről.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés ideje: 360 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6997
- Feltöltés dátuma: 2014. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Na, én már megint lemaradtam, mint a borravaló, illetve ebben az esetben a sörrevaló. Mert ezt a húst sörben kell sütni. Sose hallottam róla, de hogy milyen puha és omlós lesz tőle a sült, hát az hihetetlen. Nem is bántam meg, hogy a tv szörfözés közben a kanadai adón kötöttem ki, mert ez már nem az első recept, amit elkészítek Stefano Faita bemutatása után.