r
Nosalty Logó

Sonkás-zöldséges burgonya-rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sonkás-zöldséges burgonya-rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a rakottashoz

az öntethez

Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a rakottashoz

az öntethez

Összesen 1521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a rakottashoz

az öntethez

Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1962 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1088 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    568 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    7848 micro
  • β-crypt
    1608 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3327 micro
Összesen 1521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

a rakottashoz

az öntethez

Elkészítés

a rakottashoz

  1. Egy kicsi tepsibe öntjük az olajat, erre karikázzuk rá a főtt burgonya felet és sózzuk meg. A következő réteg a sonka fele, falatnyi darabokra vágva. Fedjük be a kb. 2 cm darabokra vágott spárgával (rakjunk félre egy keveset a díszítéshez), a felkarikázott újhagymával meg a felaprított sült paprikával. A szósznak a felét kenjük a zöldségek tetejére.
  2. A sonka másik felét szórjuk a szószra, karikázzuk rá a burgonya másik felét, és sózzuk meg. Fedjük be felszeletelt paradicsommal, szinten sózzuk, majd a maradék szószt kanalazzuk a tetejére. Ha itt-ott kikandikál a zöldség alatta, az nem baj.
  3. Forró sütőbe rakjuk, és pirosra sütjük.

az öntethez

  1. A joghurtot keverjük ki a majonézzel, sóval, frissen reszelt szerecsendióval meg a fokhagymával. A citromlét apránként adjuk hozzá, attól függ, hogy milyen sűrűségűre szeretnénk az öntetet. Ha túl savanyúra sikerül, kevés porcukrot (1-2 teáskanál) adjunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3380
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét utáni sonka-eltüntető recept, mert amióta ketten vagyunk a papával, a sonka sem fogy el ugye. Ilyenkor a régi szép időkre gondolok, amikor a három tinédzser fiú mellett soha nem volt egy morzsa maradék sem. :o) Azóta már nekik vannak tinédzser fiaik, sőt az egyik hamarosan nagypapa lesz. Te jó ég, hogy elszaladt az idő!

Hozzávalók

a rakottashoz

az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...