r
Nosalty Logó

Sonkás szendvicstorta - smörgåstårta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sonkás szendvicstorta - smörgåstårta
adag
Előkészítés
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Összesen 631 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Összesen 7593 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Összesen 249 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 631 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    211.3 g

Zsír

  • Összesen
    626.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10145.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    6073 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3437 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 7593 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Elkészítés

Krémek

  1. A tortához használt teljes mennyiségű diót megpirítjuk. (Én tűzhelyen csináltam, nem sütőben, egyenletesen elosztva, többször keverve, amíg illatozni nem kezdett.) A megpirított diót kis darabokra törjük.
  2. Olívabogyós (olajbogyós), szerecsendiós krém: A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal, ízlés szerinti mennyiségű szerecsendiót hozzáadva. Az olívabogyót szeletelve adjuk hozzá, direkt azért, hogy rá lehessen harapni kisebb darabokra. (Én egyet kb. 4 darabra szeltem.) Összekeverjük.
  3. Diós, fetás krém: A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal és a feta sajt háromnegyedével, hozzáadjuk a pirított dió felét. A maradék feta sajtot nem krémesítve használjuk, hanem kisebb darabokban elszórjuk a krémben, azért, hogy fetadarabokra is ráharaphassunk, ha az eredményt ízlelgetjük.

Összeállítás

  1. Kis csíkokra felszeleteljük a feketeerdő sonkát. (Azért nem hagyjuk egészben, mert nehéz vágni, elharapni, stb.)
  2. A tortaforma alját kibéleljük a bio teljes kiőrlésű, sűrű kenyérdarabjaival. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyérdarabokat vágva.)
  3. Rákenjük az olívabogyós krémet. A krém tetejét befedjük sonkadarabkákkal.
  4. Következő rétegként a teljes kiőrlésű toast kenyér szeleteket rakjuk fel. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyér darabokat vágva.)
  5. Rákenjük a fetás krémet. A krém tetejét befedjük sonkadarabkákkal.
  6. Utolsó rétegként a sima (fehér) toast kenyér szeleteket rakjuk fel. (Az egész darabokat középre rakva, a szélekhez pedig a körformának megfelelően kisebb kenyér darabokat vágva.)
  7. Amennyiben lehetőségünk van rá, egy éjszakára, de legalább egy-két órára hűtőbe rakjuk a tortát a formában.

Feltétek, díszítés

  1. A konyhai robotgépben összekeverünk egy doboz mascarponét egy doboz krémsajttal, amelyet a torta fedéséhez használunk fel. Leszedjük a tortaformát, és befedjük a tortát a krémmel.
  2. A torta tetején elszórjuk a rukkolát, madársalátát, diót, sárgadinnyét, majd a gránátalmamagokat.
  3. Tálalásnál a torta mellé külön is tehetünk sárgadinnyét és gránátalmamagot, hogy ízlés szerint lehessen ezekkel a szeleteket tovább gazdagítani.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1414
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készítsd el tortaként a kedvenc szendvicsedet! A szendvicstorta a munkahelyemen szervezett reggeliversenyre készült. Az irodánk koncepciója  a "torta" volt, így ebben a formában igyekeztünk minden finom reggelit megalkotni. A korábban Svédországban élt kolléganőnk ötlete volt, hogy készítsünk szendvicstortákat is a svéd "smörgåstårta" alapján. Számtalan, főleg angol nyelvű receptet elolvastam, hogy megtaláljam az általam készítendő tortát. Nem akadtam az "igazi" megoldásra. Nem szerettem volna halasat készíteni, összedarálni a sonkát, vagy kész szendvicskrémeket használni. Úgy döntöttem, hogy az a legbiztosabb, ha a kedvenc szendvicsemet készítem el, úgymond "lesz, amilyen lesz" alapon, a saját ötleteimre hagyatkozva. Az eredmény szinte tökéletes lett, és nem csak nekem ízlett.  A recept nem különlegesség. Egy üzenet miatt gyarapítja a Nosalty receptjeinek sorát: izgalmas élmény a kedvenc szendvicsedet tortaként elkészíteni, próbáld ki!

Hozzávalók

Krémek

Összeállítás

Feltétek, díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...