r
Nosalty Logó

Sonkás-padlizsános pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Sonkás-padlizsános pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1080 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1080 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    2655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 2161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    976 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához egy edénybe beleöntünk 1,5 dl meleg vizet. Hozzátesszük az 1,5 ek olívaolajat, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk pár perc alatt.
  2. Közben egy tálba tesszük a lisztet, a sót, az oregánót, és a bazsalikomot. Összekeverjük és a közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt.
  3. Villával kezdjük összedolgozni, majd kézzel folytatjuk. Kb 5 perc dagasztás után egy nagyon jó, könnyen kezelhető, finom tésztát kapunk. A tészta nem ragad a kezünkre, és a tál is szinte tiszta. Ekkor a tálat kikenjük 1 ek olívaolajjal. Beletesszük a tésztát, és a tetejét is alaposan bekenjük 1 ek olívaolajjal. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Ha letelt a kelesztési idő, és duplájára nőtt a tészta, akkor újra átgyúrjuk. (Ha nem azonnal használjuk fel, akkor tegyük vissza a tésztát a tálba, és a tetejét kenjük le 1 ek olívaolajjal. Letakarva 2-3 napig a hűtőben eltartható.) Ha két kisebb pizzát akarunk, akkor vágjuk ketté a tésztát, formázzuk labdává, takarjuk le, és kelesszük még langyos helyen 15-20 percet.
  5. Ezután nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát. (Ha egy pizzát készítünk akkor kb 36 cm-es lesz belőle.)
  6. A feltéthez a padlizsán két végét vágjuk le, mossuk meg, és szeleteljük fel. (Ha a magok sötétebbek, akkor szeletenként sózzuk be, és állítva hagyjuk, hogy a keserű leve kicsepegjen. Ez kb 1óra.) A padlizsánt olívaolajon süssük meg, minden újabb adag előtt 1 ek olívaolajat tegyünk a serpenyőbe.
  7. A sűrített paradicsomot, a pizzakrémet, a cukrot, az oregánót, a bazsalikomot keverjük össze. A sonkát vágjuk szeletekre, a mozzarellát reszeljük le.
  8. A tésztára kenjük rá egyenletesen a paradicsomos krémet, de a szélétől 0,5-1 cm-t hagyjunk el. Erre tegyük a sonka szeleteket, és a padlizsánkarikákat. Szórjuk meg a mozzarella sajttal.
  9. A sütőt melegítsük elő a legnagyobb fokozaton. (Nekem ez 280 fok.) Ha jó forró a sütő, akkor tegyük be a pizzát, és kb 12-14 perc alatt süssük meg. Azért kb 10 perc után már figyeljünk oda, hogy ne égjen meg. (Mi azt szeretjük, ha a sajt aranybarnára sül, így én 14 percig sütöttem.)
  10. Forrón tálaljuk a vékonytésztás, nagyon finom pizzát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 29 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3956
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-padlizsános pizza
Gonoszka1 428 recept

Szeretjük a pizzát, és  rendszeresen szoktam sütni, csak a feltéten szoktam változtatni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ugyanolyan feltéttel nem sütök pizzát máskor is, de szeretek variálni vele. Mindenkinek nagyon szokott ízleni a pizzám, mondhatni, hogy oda vannak érte. A múltkor, amikor készítettem spenótos-tonhalas pizzát, a Húgom azt mondta, hogy ha marad belőle azt viszi, mert annyira finom.  Én általában dupla adagot szoktam készíteni a pizzatésztából, azaz két kb 36 cm-est, bár igaz a kerek forma még mindig kifog rajtam. Pedig nem csak kézzel húzom, hanem nyújtófával is rásegítek. De hát sajnos nem vagyok olasz pizzakészítő. A sütésnél azért írtam 29 percet, mert a padlizsán megsütése kb 15 perc volt. Persze a feltéteket a kelesztés ideje alatt szoktam elkészíteni, így az az idő nem pluszként jelenik meg.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...