Sonkás-padlizsános pizza
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
75g víz0 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
18g olívaolaj159 kcal
A feltéthez
-
200g padlizsán48 kcal
-
35g sonka48 kcal
-
75g mozzarella224 kcal
-
16 kcal
-
20g pizzaszósz11 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
150g víz0 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
36g olívaolaj318 kcal
A feltéthez
-
400g padlizsán95 kcal
-
70g sonka97 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
33 kcal
-
40g pizzaszósz22 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
21.2g finomliszt77 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
12.7g víz0 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3.1g olívaolaj27 kcal
A feltéthez
-
33.9g padlizsán8 kcal
-
5.9g sonka8 kcal
-
12.7g mozzarella38 kcal
-
3.4g sűrített paradicsom3 kcal
-
3.4g pizzaszósz2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2420.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 1327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 339.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 115 micro
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.9 g
Zsír
-
Összesen 100.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4840.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 890 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 989 mg
-
Nátrium 2655 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 678.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 229 micro
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 976 micro
-
Lut-zea 19 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
2.5 g só
-
0.3 teáskanál cukor
-
1.5 dl víz
-
1.3 dkg élesztő
-
0.5 kk oregánó
-
0.3 tk bazsalikom
-
4.5 ek olívaolaj
A feltéthez
-
1 db padlizsán
-
7 dkg sonka
-
15 dkg mozzarella
-
4 dkg sűrített paradicsom
-
40 g pizzaszósz
-
0.5 kk oregánó
-
0.3 tk bazsalikom
-
0.3 teáskanál cukor
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához egy edénybe beleöntünk 1,5 dl meleg vizet. Hozzátesszük az 1,5 ek olívaolajat, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk pár perc alatt.
- Közben egy tálba tesszük a lisztet, a sót, az oregánót, és a bazsalikomot. Összekeverjük és a közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt.
- Villával kezdjük összedolgozni, majd kézzel folytatjuk. Kb 5 perc dagasztás után egy nagyon jó, könnyen kezelhető, finom tésztát kapunk. A tészta nem ragad a kezünkre, és a tál is szinte tiszta. Ekkor a tálat kikenjük 1 ek olívaolajjal. Beletesszük a tésztát, és a tetejét is alaposan bekenjük 1 ek olívaolajjal. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- Ha letelt a kelesztési idő, és duplájára nőtt a tészta, akkor újra átgyúrjuk. (Ha nem azonnal használjuk fel, akkor tegyük vissza a tésztát a tálba, és a tetejét kenjük le 1 ek olívaolajjal. Letakarva 2-3 napig a hűtőben eltartható.) Ha két kisebb pizzát akarunk, akkor vágjuk ketté a tésztát, formázzuk labdává, takarjuk le, és kelesszük még langyos helyen 15-20 percet.
- Ezután nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát. (Ha egy pizzát készítünk akkor kb 36 cm-es lesz belőle.)
- A feltéthez a padlizsán két végét vágjuk le, mossuk meg, és szeleteljük fel. (Ha a magok sötétebbek, akkor szeletenként sózzuk be, és állítva hagyjuk, hogy a keserű leve kicsepegjen. Ez kb 1óra.) A padlizsánt olívaolajon süssük meg, minden újabb adag előtt 1 ek olívaolajat tegyünk a serpenyőbe.
- A sűrített paradicsomot, a pizzakrémet, a cukrot, az oregánót, a bazsalikomot keverjük össze. A sonkát vágjuk szeletekre, a mozzarellát reszeljük le.
- A tésztára kenjük rá egyenletesen a paradicsomos krémet, de a szélétől 0,5-1 cm-t hagyjunk el. Erre tegyük a sonka szeleteket, és a padlizsánkarikákat. Szórjuk meg a mozzarella sajttal.
- A sütőt melegítsük elő a legnagyobb fokozaton. (Nekem ez 280 fok.) Ha jó forró a sütő, akkor tegyük be a pizzát, és kb 12-14 perc alatt süssük meg. Azért kb 10 perc után már figyeljünk oda, hogy ne égjen meg. (Mi azt szeretjük, ha a sajt aranybarnára sül, így én 14 percig sütöttem.)
- Forrón tálaljuk a vékonytésztás, nagyon finom pizzát. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 280 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 29 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3968
- Feltöltés dátuma: 2013. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szeretjük a pizzát, és rendszeresen szoktam sütni, csak a feltéten szoktam változtatni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ugyanolyan feltéttel nem sütök pizzát máskor is, de szeretek variálni vele. Mindenkinek nagyon szokott ízleni a pizzám, mondhatni, hogy oda vannak érte. A múltkor, amikor készítettem spenótos-tonhalas pizzát, a Húgom azt mondta, hogy ha marad belőle azt viszi, mert annyira finom. Én általában dupla adagot szoktam készíteni a pizzatésztából, azaz két kb 36 cm-est, bár igaz a kerek forma még mindig kifog rajtam. Pedig nem csak kézzel húzom, hanem nyújtófával is rásegítek. De hát sajnos nem vagyok olasz pizzakészítő. A sütésnél azért írtam 29 percet, mert a padlizsán megsütése kb 15 perc volt. Persze a feltéteket a kelesztés ideje alatt szoktam elkészíteni, így az az idő nem pluszként jelenik meg.