r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás töltött kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Sonkás-gombás töltött kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 899 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 234 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 899 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12505.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    9648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3371 micro
Összesen 5389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy decinyit, elkeverjük 2 teáskanálnyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi cukrot, sót, zsiradékot, tojássárgát, végül a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt, és megdagasztjuk. Langyos helyen hagyjuk kelni egy órát.
  3. Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Én aprítógépet szoktam használni, azzal felaprítom a hagymát, olajon megpirítom. Szintén aprítom a füstölt-főtt tarját és a gombát. Ha megpirult a hagyma, akkor hozzáadjuk a gombát, kicsit megsózzuk, hogy a levét kiadja, borsozzuk.
  4. Mikor mársül a hagymás gomba (elpárolgott a gomba által eresztett lé), akkor mehet bele az aprított tarja, ezzel is pirítjuk pár percig. Ha szükséges, sózzuk meg (a füstölt főtt tarja lehet sós), vegyük le a tűzről, keverjük bele a fűszerpaprikát, felaprított petrezsemzöldet, shagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor elkeverjük benne a tojást.
  5. A megkelt tésztát 3 felé osztjuk, kicsit átgyúrjuk. Letakarva hagyjuk pihenni a bucikat 10 percig.
  6. A bucikból 3-5 mm vastagságú köröket nyújtunk, majd 8felé vágjuk a kört.
  7. A körcikkely széles részére halmozunk a töltelékből, és feltekerjük, hogy kifli formát kapjunk.
  8. Sütőpapíros tepsire helyezzük a kifliket, langyos helyen hagyjuk kelni 10 percet (én a sütőt szoktam ilyenkor 50 fokosra beállítani, és betolni a tepsit).
  9. A sütőt előmelegítjük, addig is letakarvapihen a kifli még 10 percet. Végül lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal, és mehet a sütőbe kb. 10-12 percre, míg a teteje szép piros lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3441
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Ajánló

Ha van kenyérsütő gépünk, akkor abban is meg lehet dagasztani és keleszteni a tésztát. Ez kicsit nagyobb mennyiség, mint ami az átlag kenyérsütő gépbe belefér, ezért a kézi dagasztás. A tölteléket megbolondíthatjuk füstölt szalonnával, de reszelt sajttal is dúsítható. Füstölt-főtt tarja helyett füstölt sonkát vagy akár darált húst is használhatunk.  Kiváló vacsorára, és másnap reggel csomagolhatunk belőle reggelire, ha marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-gombás töltött kifli
Németi Olga 105 recept

Vacsorára valón gondolkodtam, s mivel tél volt, épp kelt tészta szezon, az jutott eszembe, hogy meg kellene tölteni valamivel a kiflit. Melegszendvicsnek szoktam hasonló krémet készíteni nyersen, annak nyomán jött az ötlet, hogy kiflibe töltsem. Nyáron is remek eledel, főleg, ha 20 fok alá megy a higany szála. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...