Sonkás-gombás töltött kifli
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
75g tej42 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
7g élesztő7 kcal
A töltelékhez
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
90 kcal
-
33g gomba7 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A tetejére
-
9g tojás12 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
750g finomliszt2730 kcal
-
450g tej252 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
12g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
120g sertészsír1082 kcal
-
40g élesztő42 kcal
A töltelékhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g füstölt-főtt tarja540 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
32.6g finomliszt119 kcal
-
19.5g tej11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
5.2g sertészsír47 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
A töltelékhez
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
23 kcal
-
8.7g gomba2 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
A tetejére
-
2.4g tojás3 kcal
-
4.3g füstölt sajt14 kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2084.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 1608 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 562 micro
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.8 g
Zsír
-
Összesen 214 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12505.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 804 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1449 mg
-
Nátrium 9648 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 646.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 519.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 741 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 694 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3371 micro
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
75 dkg finomliszt
-
4.5 dl tej
-
3 ek cukor
-
3 kk só
-
1 db tojás
-
12 dkg sertészsír
-
4 dkg élesztő
A töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
30 dkg füstölt-főtt tarja
-
20 dkg gomba
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
A tetejére
-
1 db tojás
-
10 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy decinyit, elkeverjük 2 teáskanálnyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi cukrot, sót, zsiradékot, tojássárgát, végül a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt, és megdagasztjuk. Langyos helyen hagyjuk kelni egy órát.
- Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Én aprítógépet szoktam használni, azzal felaprítom a hagymát, olajon megpirítom. Szintén aprítom a füstölt-főtt tarját és a gombát. Ha megpirult a hagyma, akkor hozzáadjuk a gombát, kicsit megsózzuk, hogy a levét kiadja, borsozzuk.
- Mikor mársül a hagymás gomba (elpárolgott a gomba által eresztett lé), akkor mehet bele az aprított tarja, ezzel is pirítjuk pár percig. Ha szükséges, sózzuk meg (a füstölt főtt tarja lehet sós), vegyük le a tűzről, keverjük bele a fűszerpaprikát, felaprított petrezsemzöldet, shagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor elkeverjük benne a tojást.
- A megkelt tésztát 3 felé osztjuk, kicsit átgyúrjuk. Letakarva hagyjuk pihenni a bucikat 10 percig.
- A bucikból 3-5 mm vastagságú köröket nyújtunk, majd 8felé vágjuk a kört.
- A körcikkely széles részére halmozunk a töltelékből, és feltekerjük, hogy kifli formát kapjunk.
- Sütőpapíros tepsire helyezzük a kifliket, langyos helyen hagyjuk kelni 10 percet (én a sütőt szoktam ilyenkor 50 fokosra beállítani, és betolni a tepsit).
- A sütőt előmelegítjük, addig is letakarvapihen a kifli még 10 percet. Végül lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal, és mehet a sütőbe kb. 10-12 percre, míg a teteje szép piros lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3444
- Feltöltés dátuma: 2012. július 02.
Ajánló
Ha van kenyérsütő gépünk, akkor abban is meg lehet dagasztani és keleszteni a tésztát. Ez kicsit nagyobb mennyiség, mint ami az átlag kenyérsütő gépbe belefér, ezért a kézi dagasztás. A tölteléket megbolondíthatjuk füstölt szalonnával, de reszelt sajttal is dúsítható. Füstölt-főtt tarja helyett füstölt sonkát vagy akár darált húst is használhatunk. Kiváló vacsorára, és másnap reggel csomagolhatunk belőle reggelire, ha marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Vacsorára valón gondolkodtam, s mivel tél volt, épp kelt tészta szezon, az jutott eszembe, hogy meg kellene tölteni valamivel a kiflit. Melegszendvicsnek szoktam hasonló krémet készíteni nyersen, annak nyomán jött az ötlet, hogy kiflibe töltsem. Nyáron is remek eledel, főleg, ha 20 fok alá megy a higany szála. :)