r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás pizza Simcsike konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simcsike
Sonkás-gombás pizza Simcsike konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

911
Kalória
49.3g
Fehérje
100.6g
Szénhidrátok
35.1g
Zsír
232.5g
Víz
146g
Koleszterin
9.1g
Rost
21.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 911 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 7290 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3575.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 911 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    394.5 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28604.8 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    495 mg
  • Kálcium
    5535 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    5206 mg
  • Nátrium
    16407 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    1860.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2921 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    811 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    9708 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 7290 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7413 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. Kovászt készítünk a tej, cukor és az élesztő keverékéből, és összegyúrjuk a liszttel, tojással, sóval, olajjal és oreganóval. Jól kidagasztjuk, hogy elváljon a kezünktől. Nem baj, ha egy picit ragacsos marad. Az edény alját és a tészta tetejét is megszórjuk liszttel, és kb. 30 percig pihentetjük.(Ezalatt előkészítjük a szószt és feltéteket.)
  3. Mikor megkelt, két vagy három részre osztjuk, attól függően, hogy milyen vastagnak szeretnénk a tésztát. (Én két részre szoktam.) Kinyújtjuk.
  4. Tepsibe tesszük (nem kell alá zsírozni, se lisztezni, mert nem ragad le). Én egy kicsit a szélére is "feleresztem" a tésztát, hogy ott picit vastagabb legyen.
  5. Szósz:
  6. Egy tálba öntjük a paradicsompürét. Hozzáadjuk a cukrot, sót, borsot, bazsalikomot, oreganót és bazsalikomot. Jól elkeverjük.
  7. Feltét (elosztva aszerint, hogy hány részre vágtuk a tésztát):
  8. A gombát felszeleteljük és megdinszteljük.
  9. A tésztán elkenjük a szószt.
  10. Erre tesszük a sonkát, megszórjuk reszelt sajttal. Rátesszük a gombát és karikára szelt hagymát, erős paprikát és mozzarellát. Megszórjuk oreganóval.
  11. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Nagyon szeretjük az oreganót, ezért még a tésztába is teszek. Én két tepsivel készítek, és tepsinkét 16 kis kockára vágom, így 32 darabka lesz belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!