r
Nosalty Logó

Sonkakrémes briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Sonkakrémes briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 3891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7940.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    4779 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Elkészítés

A brióshoz

  1. A vajat felolvasztjuk. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró!) A töltelékhez szükséges tojásokat megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk.
  2. 1-1,5 dl tejet a mikróban langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen felfuttatjuk.
  3. Nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, sót, és a tejföllel elkevert 1 db tojást, ehhez adjuk a felfuttatott élesztőt.
  4. Dagasztani kezdjük, közben hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejet. A tészta akkor jó, ha elválik a tál falától.
  5. Letakarjuk, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.

A krémhez

  1. A hozzávalókat botmixerrel pépesítjük, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.

Összeállítás

  1. A tésztát átgyúrjuk, rudat formázunk belőle, és 14 db-ra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kisodorjuk, és megkenjük őket a sonkakrémmel, majd felcsavarjuk, ezekből lesznek a copfok.
  2. Egy brióst két copfból fonjuk össze. Keresztben egymásra fektetjük a két copfot, az alsót áthurkoljuk a másik fölött (mint a mellrák elleni szalag). A közre fogott copf egyik végét a meghurkolt copf hozzá közelebb eső végéhez illesztjük, a másikat szintén. A végeket befordítjuk a briós alá, majd további fél órát kelesztjük letakarva. (Ha reggelire akarjuk készíteni, előző este nyugodtan megcsinálhatjuk a briósokat eddig a pontig, és letakarva hűtőbe tehetjük őket - nem változtat az eredményen.)
  3. Sütés előtt a briósokat megkenjük tejföllel elkevert tojással, megszórjuk őket szezámmaggal, és 200 fokon 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 673
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkakrémes briós
Rekalein 27 recept

Egy régi Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, és megsütöttem egy húsvéti reggelire. Látványos finomság.

Hozzávalók

A brióshoz

A krémhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...