Sonkakrémes briós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rekalein
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A brióshoz
-
7g vaj51 kcal
-
43g tej24 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
71g finomliszt260 kcal
-
14g rétesliszt52 kcal
-
6g tejföl11 kcal
-
16g tojás20 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g szezámmag17 kcal
A krémhez
-
26g főtt tojás40 kcal
-
29g sonka39 kcal
-
17g tejföl34 kcal
-
6g mustár3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
555
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A brióshoz
-
50g vaj359 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g só0 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
A krémhez
-
180g főtt tojás279 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
3891
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A brióshoz
-
3g vaj21 kcal
-
17.8g tej10 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
29.6g finomliszt108 kcal
-
5.9g rétesliszt22 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.2g szezámmag7 kcal
A krémhez
-
10.7g főtt tojás17 kcal
-
11.8g sonka16 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
2.4g mustár1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
231
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1134.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 683 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
555
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.4 g
Zsír
-
Összesen 131.9 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7940.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 985 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1542 mg
-
Nátrium 4779 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 491.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 456.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 965 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 938 mg
-
Retinol - A vitamin: 950 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1282 micro
Összesen
3891
kcal
- 13% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A brióshoz
-
50 g vaj
-
3 dl tej
-
1 csipet cukor
-
25 g élesztő
-
500 g finomliszt
-
100 g rétesliszt
-
2 ek tejföl
-
2 db tojás
-
1 kávéskanál só
-
3 ek szezámmag
A krémhez
-
3 db főtt tojás
-
200 g sonka
-
6 ek tejföl
-
4 ek mustár
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Összeállítás
Elkészítés
A brióshoz
- A vajat felolvasztjuk. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró!) A töltelékhez szükséges tojásokat megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk.
- 1-1,5 dl tejet a mikróban langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen felfuttatjuk.
- Nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, sót, és a tejföllel elkevert 1 db tojást, ehhez adjuk a felfuttatott élesztőt.
- Dagasztani kezdjük, közben hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejet. A tészta akkor jó, ha elválik a tál falától.
- Letakarjuk, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A krémhez
- A hozzávalókat botmixerrel pépesítjük, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
Összeállítás
- A tésztát átgyúrjuk, rudat formázunk belőle, és 14 db-ra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kisodorjuk, és megkenjük őket a sonkakrémmel, majd felcsavarjuk, ezekből lesznek a copfok.
- Egy brióst két copfból fonjuk össze. Keresztben egymásra fektetjük a két copfot, az alsót áthurkoljuk a másik fölött (mint a mellrák elleni szalag). A közre fogott copf egyik végét a meghurkolt copf hozzá közelebb eső végéhez illesztjük, a másikat szintén. A végeket befordítjuk a briós alá, majd további fél órát kelesztjük letakarva. (Ha reggelire akarjuk készíteni, előző este nyugodtan megcsinálhatjuk a briósokat eddig a pontig, és letakarva hűtőbe tehetjük őket - nem változtat az eredményen.)
- Sütés előtt a briósokat megkenjük tejföllel elkevert tojással, megszórjuk őket szezámmaggal, és 200 fokon 30 percet sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 674
- Feltöltés dátuma: 2014. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
Rekalein
27 recept
Egy régi Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, és megsütöttem egy húsvéti reggelire. Látványos finomság.