Somlói galuska torta Florától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Flora1205
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
Torta lapok
-
32g tojás40 kcal
-
13g víz0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
-
0g dió1 kcal
Krém
-
83g tej47 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
13 kcal
Csokiöntet
-
10 kcal
-
2g cukor6 kcal
Locsoláshoz
-
8g rum19 kcal
Krémre
Összesen
524
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
Torta lapok
-
385g tojás484 kcal
-
150g víz0 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
23 kcal
-
2g dió13 kcal
Krém
-
1000g tej560 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
Csokiöntet
-
114 kcal
-
20g cukor77 kcal
Locsoláshoz
-
100g rum231 kcal
Krémre
Összesen
6285
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
Torta lapok
-
13.1g tojás16 kcal
-
5.1g víz0 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
12.8g finomliszt46 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g dió0 kcal
Krém
-
34g tej19 kcal
-
5.4g tojássárgája18 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
Csokiöntet
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Locsoláshoz
-
3.4g rum8 kcal
Krémre
Összesen
213
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 637.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
524
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 184.8 g
Zsír
-
Összesen 206.9 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 2996 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7651.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 367 mg
-
Kálcium 2078 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 745 mg
-
Foszfor 3103 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 895.4 g
-
Cukor 471 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 643.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1153 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 627 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 687 micro
-
Kolin: 2438 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3573 micro
Összesen
6285
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Torta lapok
-
7 db tojás
-
1.5 dl víz
-
22.5 dkg cukor
-
37.5 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
1 l tej
-
8 db tojássárgája
-
4 ek cukor
-
8 dkg finomliszt
-
4 csomag vaníliás cukor
Csokiöntet
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 dkg cukor
Locsoláshoz
-
1 dl rum
Krémre
-
15 dkg mazsola
Elkészítés
Torta lapok
- A piskótához a tojásokat egy mérőkancsóba rakjuk, felöntjük1,5 dl vízzel, hogy 6 dl legyen összesen.
- Egy tálba öntjük, hozzá tesszüka cukrot, és habosra felverjük.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd beletesszüka tojásba, és 1,5 dl vízzel lazítjuk. Nem muszájbele az összes víz, a tésztától függ.
- A tésztát háromfelé mérjük, lesz egy sima lap, a következőbe belekavarjukaz 1 ek kakaóport, a harmadikba a 2 ek darált diót.
- A tésztákat 26 cm-eskivajazott és lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük (tűpróba).
- A vanília krémhez 8 dl tejet a vaníliás cukorral kis lángon melegíteni kezdjük, közben a cukorral összekevert lisztet simára és kicsit habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáöntjük a megmaradt 2 dl tejet, végül belekeverjük a melegedő tejbe. Kevergetve forrásig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- A csokoládé öntethez a kakaóport és a cukrot egy edénybe öntjük, és hozzáadunk annyi vizet, hogy simára tudjuk keverni vele. Ezután lassú tűzön forrásig melegítjük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
- Összeállításhoz a tortaformába tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a rum harmadával, rákenjük a krém harmadát, rászórjuk a durvára vágott diót és a mazsola felét, ráöntjük a csokoládéöntet felét. Erre kerül rá a kakaós piskótalap. Ezt is meglocsoljuk a rummal, jön rá a krém, a darált dió, a mazsola, a csokoládé öntet. Erre kerül rá a diós piskótalap, ezt is meglocsoljuk rummal, a krémmel lekenjük.
- Ezután egy éjszakát hűtőszekrénybe tesszük. Ha valaki már nem nagyon szeretné díszítgetni, az tehet rá szintén diót, mazsolát, tejszínhab és csokoládé öntetet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2824
- Feltöltés dátuma: 2013. november 17.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Flora1205
15 recept
Először a kisfiam születésnapjára készítettem el, és nagyon ízlett!