r
Nosalty Logó

Soktöltelékes pozsonyi bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Soktöltelékes pozsonyi bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 11629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    677.6 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    254 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14040.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1055 mg
  • Foszfor
    3185 mg
  • Nátrium
    8027 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1247.6 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2895 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    981 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2832 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 11629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Tészta készítése

Töltelék készítése

Elkészítés

Tészta készítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
  3. Az élesztőt pici hideg tejben feloldjuk (igen, nincs kovász!).
  4. Az élesztős tejet beleöntjük a margarinnal elmorzsolt lisztbe, és a többi hozzávalóból laza, rugalmas tésztát gyúrunk (akár géppel is). Addig gyúrjuk, míg elválik az edény falától. Fontos, hogy a tésztát hűvös helyen készítsük, hiszen ez a fajta tészta a hideget szereti.
  5. Következik az érlelés, ami azt jeleni, hogy egy konyharuhával letakarjuk a tésztát, és hideg helyen pihentetjük (ez lehet hűtő, de egy hideg előszoba is megteszi).
  6. Ezt követi a tészta alakítása. Annak megfelelően, hogy negyed- vagy félkilós bejgliket akarunk, 140 g-os vagy 280 g-os darabokat vágunk (hiszen a bejgliben a tészta és a töltelék aránya 1:1. Tehát 140 g-os tésztához 140 g tölteléket veszünk. 140+140=280, de kb 30 g a veszteség, így jön ki a 250 g. A nagyobbnál ugyanez a helyzet).
  7. 1 cm vastagra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket. A 4 oldalból csak azt az oldalt nem hajtjuk be, ahonnan elkezdjük feltekerni. Szorosan feltekerjük.
  8. A feltekert bejgli felületét először tojássárgájával kenjük, langyos helyen érleljük, és akkor jó, ha pici hajszálrepedések jelentek meg. Ezután fehérjével kenjük meg, és hűtőszekrényben szikkasztjuk.
  9. A félkilós bejgliket 200°C-on hosszabb, a negyed kilósokat 210°C-on rövidebb ideig sütjük.

Töltelék készítése

  1. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a töltelé(keke)t. A vízből és a cukorból cukorszirupot főzünk. Forrástól számítva negyed óráig főzzük.
  2. Ezzel a sziruppal leöntjük a darált diót vagy darált mákot, amit ízlésünknek megfelelően ízesíthetünk citrom vagy narancshéjjal, fahéjjal vagy szegfűszeggel. Mazsolát is tehetünk bele. Ez a töltelék kerül bele a bejglibe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 9697
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eddigi legjobb recept, amivel találkoztam. Annyira törik meg, amennyire kell, annyi töltelék van benne, amennyi kell, és isteni az íze. Nemcsak karácsonyra vagy húsvétra tudom ajánlani!

Hozzávalók

Tészta készítése

Töltelék készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...