Soktöltelékes pozsonyi bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta készítése
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
2g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
Töltelék készítése
Összesen
969
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta készítése
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
20g só0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Töltelék készítése
Összesen
11629
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta készítése
-
34.4g finomliszt125 kcal
-
13.8g vaj99 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
10.3g tej6 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
Töltelék készítése
Összesen
400
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1170 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
969
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202 g
Zsír
-
Összesen 677.6 g
-
Telített zsírsav 241 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 254 g
-
Koleszterin 1294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14040.2 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 394 mg
-
Kálcium 1287 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 1055 mg
-
Foszfor 3185 mg
-
Nátrium 8027 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1247.6 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 452.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2895 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 981 micro
-
Kolin: 717 mg
-
Retinol - A vitamin: 2832 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 686 micro
Összesen
11629
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
Tészta készítése
-
100 dkg finomliszt
-
40 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
2 dkg élesztő
-
2 dkg só
-
3 dl tej
-
2 db tojássárgája
Töltelék készítése
Elkészítés
Tészta készítése
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
- Az élesztőt pici hideg tejben feloldjuk (igen, nincs kovász!).
- Az élesztős tejet beleöntjük a margarinnal elmorzsolt lisztbe, és a többi hozzávalóból laza, rugalmas tésztát gyúrunk (akár géppel is). Addig gyúrjuk, míg elválik az edény falától. Fontos, hogy a tésztát hűvös helyen készítsük, hiszen ez a fajta tészta a hideget szereti.
- Következik az érlelés, ami azt jeleni, hogy egy konyharuhával letakarjuk a tésztát, és hideg helyen pihentetjük (ez lehet hűtő, de egy hideg előszoba is megteszi).
- Ezt követi a tészta alakítása. Annak megfelelően, hogy negyed- vagy félkilós bejgliket akarunk, 140 g-os vagy 280 g-os darabokat vágunk (hiszen a bejgliben a tészta és a töltelék aránya 1:1. Tehát 140 g-os tésztához 140 g tölteléket veszünk. 140+140=280, de kb 30 g a veszteség, így jön ki a 250 g. A nagyobbnál ugyanez a helyzet).
- 1 cm vastagra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket. A 4 oldalból csak azt az oldalt nem hajtjuk be, ahonnan elkezdjük feltekerni. Szorosan feltekerjük.
- A feltekert bejgli felületét először tojássárgájával kenjük, langyos helyen érleljük, és akkor jó, ha pici hajszálrepedések jelentek meg. Ezután fehérjével kenjük meg, és hűtőszekrényben szikkasztjuk.
- A félkilós bejgliket 200°C-on hosszabb, a negyed kilósokat 210°C-on rövidebb ideig sütjük.
Töltelék készítése
- Amíg pihen a tészta, elkészítjük a töltelé(keke)t. A vízből és a cukorból cukorszirupot főzünk. Forrástól számítva negyed óráig főzzük.
- Ezzel a sziruppal leöntjük a darált diót vagy darált mákot, amit ízlésünknek megfelelően ízesíthetünk citrom vagy narancshéjjal, fahéjjal vagy szegfűszeggel. Mazsolát is tehetünk bele. Ez a töltelék kerül bele a bejglibe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 9697
- Feltöltés dátuma: 2015. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az eddigi legjobb recept, amivel találkoztam. Annyira törik meg, amennyire kell, annyi töltelék van benne, amennyi kell, és isteni az íze. Nemcsak karácsonyra vagy húsvétra tudom ajánlani!