r
Nosalty Logó

Sokfűszeres házi ketchup

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Sokfűszeres házi ketchup
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsomhoz

A fűszerezéshez

Összesen 319 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsomhoz

A fűszerezéshez

Összesen 1277 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsomhoz

A fűszerezéshez

Összesen 60 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 319 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1896.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2020 micro
  • β-karotin
    8981 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 1277 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2402 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A paradicsomhoz

A fűszerezéshez

Elkészítés

A paradicsomhoz

  1. Mossuk ki a befőttes üvegeket, és csepegtessük le őket papírtörlőn.
  2. Mossuk meg a paradicsomot, és vágjuk fel legalább négy szeletre.
  3. Tegyük fel főni, és kb.fél órát főzzük, hogy jól megpuhuljon, és jól lehessen passzírozni. Lassú tűzön, és vigyázzunk, h ne kapjon oda az alja, mert irtó macerás utána elsúrolni az edényt...
  4. Ha kész, passzírozzuk át. Ha nehéz passzírozni, botmixerrel kissé mixeljük meg.
  5. A homogén, átpasszírozott levet tegyük oda főni a fűszerekkel, ne túl erős lángra. A fokhagymát átnyomhatjuk, de egészben is maradhat. A fehéjjal csínján bánjunk, mert túl édes lesz tőle, csak egy késhegynyit tegyünk bele. A többiből mehet egy teáskanállal. A szegfűbors különösen finom fűszerezést kölcsönöz neki, azt ne sajnáljuk, akár egészben is, és benne is maradhat az üvegekben.
  6. Miközben fő, folyamatosan kóstoljuk, hátha kell még bele valamilyen fűszer.
  7. Egy órát főzzük forrástól számítva közepes lángon, nehogy leégjen. Egy óra elteltével beleszórjuk a citromsavat, majd a dzsemfixet, lassan, mert összecsomósodik. Ettől lesz szép sűrű.
  8. 3 perc rotyogtatás után levesszük a tűzről, és az üvegekbe töltjük. Aki biztosra akar menni, az tegyen celofánt is az üvegekre, két réteget, és a 2 réteg közé (nem a ketchupra!) tegyen egy késhegynyi szalicilt. Feliratozzuk, dátumozzuk, majd dicsekvésképpen a szomszédnak is adunk belőle.
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14625
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Ajánló

Nyugodtan kísérletezzünk a fűszerekkel. Saját tapasztalatom szerint a tárkony és a fehér bors nem passzol hozzá. Aki erőset akar főzni, tegyen bele őrölt chilit vagy erős pirospaprikát. Nagyon jól kiegészíti a bolognait vagy a tojásrántottát, de csak önmagában, egy csomag tésztát nyakon öntve vele sem rossz.

Receptkategóriák

Sok-sok receptet átnéztem az interneten, mire megalkottam belőle a sajátomat. Mára már bevált, sok kiló paradicsom lelte miatta végzetét.

Hozzávalók

A paradicsomhoz

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...