r
Nosalty Logó

Smink torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Smink torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 1181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 11825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    159.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    2881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8903.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    3242 mg
  • Nátrium
    2761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2267 g
  • Cukor
    1779 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    2333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3954 micro
Összesen 11825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Elkészítés

Piskóta

  1. Különválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától.
  2. Felverjük a fehérjét csipetnyi sóval.
  3. Kanalanként adagoljuk bele a kristálycukrot, és azzal is tovább verjük. Majd beleöntjük a tojássárgákat. Réteslisztet szintén kanalanként keverjük/verjük bele.
  4. Végül a sütőporral együtt készre verjük. Tepsibe sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a piskótát, légkeveréses sütőben 40-45 perc alatt 170 fokon készre sütjük.

Krém

  1. Egy edénybe öntjük a 2 cs csokipudingot, majd hozzátesszük a 2 evőkanál kakaót, elkeverjük, és hozzátesszük a 3 ek lisztet is.
  2. Kis tejet öntünk hozzá, csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet is, majd a gázon sűrűre főzzük.
  3. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg vajat, valamint a porcukrot is. Ezzel a krém elkészült.
  4. A piskótát 3 részre vágjuk hosszában, és megtöltjük a krémmel, oldalát, tetejét is bekenjük.

Bevonat

  1. A fondant-t pillecukorból készítjük. Kivajazunk egy mikrózható edényt.
  2. Belevagdaljuk apróra a pillecukrot.
  3. 2 evőkanál mandulaaromát (színtelen!!) adunk hozzá. Rövid idő alatt felolvasztjuk, közben párszor bevajazott fakanállal átkeverjük. Ha megolvadt, teszünk hozzá átszitált porcukrot, egy maréknyit, és elkeverjük.
  4. Szilikon nyújtóformára étkezési keményítőt szórunk és átszitált porcukrot.
  5. Majd a pillecukrot kiöntjük az edényből a nyújtóformára, és addig adagoljuk az átszitált cukrot, amíg jól gyurmázható állagot nem kapunk. (Ajánlatos ezt a felhasználás előtt 1 nappal elkészíteni és hűtőben tárolni.) Lehet ételfestékkel színezni. A kívánt formákat elkészítjük.
  6. A torta bevonásához kinyújtjuk a fondantot, majd sodrófára feltekerjük. Ráborítjuk a tortára, simítjuk, igazítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1250
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Ajánló

A fondantot érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, hűtőbe tenni, a könnyebb kezelhetőség érdekében. Felhasználás előtt mikróban kicsit felmelegíteni, porcukorral, keményítővel formázni, és bármilyen formát készíthetünk belőle. Ételfestékkel színezhető is. Ezen a tortán kb. 4 csomag 100 grammos pillecukor van felolvasztva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy felkérés alapján készült a torta, szülinapra. Kikötés az volt, hogy smink készlet legyen rajta.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...