Smink torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
88g tojás111 kcal
-
24g rétesliszt87 kcal
-
32g cukor124 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
34 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
-
5 kcal
-
70g tej39 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
20g porcukor77 kcal
Bevonat
-
40g pillecukor127 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
30 kcal
Összesen
1181
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
880g tojás1107 kcal
-
240g rétesliszt874 kcal
-
320g cukor1238 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
343 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
46 kcal
-
700g tej392 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Bevonat
-
400g pillecukor1272 kcal
-
1000g porcukor3870 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
305 kcal
Összesen
11825
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
21g tojás26 kcal
-
5.7g rétesliszt21 kcal
-
7.6g cukor30 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém
-
2.1g csokoládés pudingpor8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
-
4.8g porcukor18 kcal
Bevonat
-
9.6g pillecukor30 kcal
-
23.9g porcukor92 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
1.9g étkezési keményítő7 kcal
Összesen
280
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 890.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.7 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
1181
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 159.6 g
Zsír
-
Összesen 255.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 2881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8903.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 2220 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 3242 mg
-
Nátrium 2761 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2267 g
-
Cukor 1779 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 737.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2877 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 635 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 2333 mg
-
Retinol - A vitamin: 2775 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1220 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3954 micro
Összesen
11825
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
16 db tojás
-
16 evőkanál rétesliszt
-
16 púpozott ek cukor
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
7 dl tej
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
Bevonat
-
40 dkg pillecukor
-
1 kg porcukor
-
8 dkg étkezési keményítő
Elkészítés
Piskóta
- Különválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától.
- Felverjük a fehérjét csipetnyi sóval.
- Kanalanként adagoljuk bele a kristálycukrot, és azzal is tovább verjük. Majd beleöntjük a tojássárgákat. Réteslisztet szintén kanalanként keverjük/verjük bele.
- Végül a sütőporral együtt készre verjük. Tepsibe sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a piskótát, légkeveréses sütőben 40-45 perc alatt 170 fokon készre sütjük.
Krém
- Egy edénybe öntjük a 2 cs csokipudingot, majd hozzátesszük a 2 evőkanál kakaót, elkeverjük, és hozzátesszük a 3 ek lisztet is.
- Kis tejet öntünk hozzá, csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet is, majd a gázon sűrűre főzzük.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük a 20 dkg vajat, valamint a porcukrot is. Ezzel a krém elkészült.
- A piskótát 3 részre vágjuk hosszában, és megtöltjük a krémmel, oldalát, tetejét is bekenjük.
Bevonat
- A fondant-t pillecukorból készítjük. Kivajazunk egy mikrózható edényt.
- Belevagdaljuk apróra a pillecukrot.
- 2 evőkanál mandulaaromát (színtelen!!) adunk hozzá. Rövid idő alatt felolvasztjuk, közben párszor bevajazott fakanállal átkeverjük. Ha megolvadt, teszünk hozzá átszitált porcukrot, egy maréknyit, és elkeverjük.
- Szilikon nyújtóformára étkezési keményítőt szórunk és átszitált porcukrot.
- Majd a pillecukrot kiöntjük az edényből a nyújtóformára, és addig adagoljuk az átszitált cukrot, amíg jól gyurmázható állagot nem kapunk. (Ajánlatos ezt a felhasználás előtt 1 nappal elkészíteni és hűtőben tárolni.) Lehet ételfestékkel színezni. A kívánt formákat elkészítjük.
- A torta bevonásához kinyújtjuk a fondantot, majd sodrófára feltekerjük. Ráborítjuk a tortára, simítjuk, igazítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1250
- Feltöltés dátuma: 2015. február 19.
Ajánló
A fondantot érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, hűtőbe tenni, a könnyebb kezelhetőség érdekében. Felhasználás előtt mikróban kicsit felmelegíteni, porcukorral, keményítővel formázni, és bármilyen formát készíthetünk belőle. Ételfestékkel színezhető is. Ezen a tortán kb. 4 csomag 100 grammos pillecukor van felolvasztva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy felkérés alapján készült a torta, szülinapra. Kikötés az volt, hogy smink készlet legyen rajta.