r
Nosalty Logó

Skót palacsinta szedres áfonyamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Skót palacsinta szedres áfonyamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintatészta

Szedres áfonyamártás

Összesen 449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintatészta

Szedres áfonyamártás

Összesen 1793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintatészta

Szedres áfonyamártás

Összesen 169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 1793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Palacsintatészta

Szedres áfonyamártás

Elkészítés

Palacsintatészta

  1. A lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat felverjük, és egy külön edényben a tejhez keverjük. Végül a lisztes keverékhez öntjük a tejet és a tojást, kézi habverővel simára keverve a masszát.
  2. Egy serpenyőt kikenünk egy kevés olajjal, és minden palacsintához egy-egy evőkanálnyi tésztát teszünk a serpenyőbe (nem kell formázni a tésztát, és nem kell mozgatni a serpenyőt) alacsony lángon addig sütjük őket, amíg kissé megemelkednek, és a felszínük hólyagos lesz. Azután megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük. Papírtörlőre szedjük őket.
  3. A mártáshoz a gyümölcsöket egy kisebb lábosban feltesszük főzni. Hozzátesszük a mézet, a cukrot, a citromlevet és ízlés szerint adagolva a fűszereket. 10-15 perc alatt összefőzzük őket.
  4. A palacsintákat tányérra szedve, porcukorral megszórva és mellé a mártással kínálva tálaljuk. Ebből az adagból kb. 30 db kis skót palacsinta lesz.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2177
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már kicsit untam a hagyományos palacsintát, ezért felcsaptam a 'Sütés főzés nagykönyve' című szakácskönyvemet, ahol rátaláltam erre a receptre. Otthon a mélyben pedig maradt még a nyárról egy kevés szeder és áfonya.

Hozzávalók

Palacsintatészta

Szedres áfonyamártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...