r
Nosalty Logó

Sertéstarja cigánypácban rösztivel

V2rider
Sertéstarja cigánypácban rösztivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a hús

a röszti + befejezés

562
Kalória
37.3g
Fehérje
43g
Szénhidrát
26g
Zsír
244.1g
Víz
193.4g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a hús

a röszti + befejezés

Összesen 562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a hús

a röszti + befejezés

Összesen 3369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a hús

a röszti + befejezés

Összesen 116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10044.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2811 mg
  • Nátrium
    5971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1464.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    1276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 3369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

a hús

  1. Elkészítjük a pácot: lenyomjuk a fokhagymát, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  2. Felszeleteljük a húst, pácoljuk, és a hűtőbe rakjuk letakarva,1 napig hagyjuk pihenni, néha megforgatjuk a húst.

a röszti + befejezés

  1. Másnap lereszeljük a megpucolt krumplit, hagyjuk fél órát pihenni, majd a levét kinyomkodjuk, és összekeverjük a hozzávalókkal.
  2. Előkészítjük a tárcsát, tüzifát, stb. Alágyújtunk, belerakjuk a zsírt, felolvasztjuk.
  3. Ha felmelegedett a zsír, belerakjuk a húsokat, kicsit átsütjük, majd a tárcsa szélére húzzuk.
  4. A krumplis masszából tenyérnyi darabokat szaggatunk nedves kézzel, majd óvatosan a tárcsa közepébe rakjuk.
  5. A sütés folyamán többször óvatosan, villával alányúlunk a rösztiknek, mert könnyen leragadnak, és ha az alja megpirul, megfordítjuk.
  6. A húsokat a sütés folyamán néhányszor a zsírba nyomjuk, majd ismét a tárcsa szélére húzzuk, ha az egyik fele megpirult, megfordítjuk.
  7. Ha megsültek, kiszedjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 70 p

Tavaly ősszel a lévai vásárban láttam, hogy a hús mellett a tárcsán rösztit sütnek, akkor elhatároztam, ezt én is kipróbálom. A vasárnapi ebéd főfogásaként tálaltam, nagy sikere volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...