r
Nosalty Logó

Sertésburger 1 óra alatt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sertésburger 1 óra alatt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húspogácsa

Szósz

Karamellizált hagyma

Összeszerelés

887
Kalória
40.7g
Fehérje
65.3g
Szénhidrátok
52.3g
Zsír
371.1g
Víz
143.9g
Koleszterin
3.8g
Rost
34.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húspogácsa

Szósz

Karamellizált hagyma

Összeszerelés

Összesen 887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húspogácsa

Szósz

Karamellizált hagyma

Összeszerelés

Összesen 3551 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húspogácsa

Szósz

Karamellizált hagyma

Összeszerelés

Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5688.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1484.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 3551 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

Húspogácsa

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és egyenlő részekre osztjuk. A legszebb forma úgy érhető el, ha húsgolyót formázunk, azt frissen tartó fóliára helyezzük, tetejére ismét fóliát rakunk, majd egy fazékkal/lábassal kilapítjuk (én általában a buci méreténél picivel nagyobbra formázom, sütés közben összeesik).
  2. Kevés olajon/zsíron megsütjük, serpenyőbe helyezéskor még picit megnyomkodjuk, hogy laposabb formát kapjunk. Vigyázni kell, hogy ne égessük el, viszont mivel sertéshúsról van szó, süljön át alaposan (én minimum 15-15 percet oldalaként sütöm).
  3. Miután az egyik oldala megsült, megfordítjuk, és egy sajtszeletet helyezünk a megsült részre, ez szépen ráolvad majd.

Szósz

  1. Az uborkákat apró kockákra várjuk. Minden hozzávalót összekeverünk, kóstoljuk, utánafűszerezünk (ha szükséges), és készen is vagyunk. :)

Karamellizált hagyma

  1. A hagymákat szeletekre vágjuk. Az olajat/vajat felhevítjük, és a hagymát ráhelyezzük, sózzuk.
  2. Miután a hagyma üvegesre pirult, rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk (ügyeljünk, ne égjen el, illetve ha kevésnek látjuk a cukrot, nyugodtan adhatunk még hozzá).
  3. Amikor szép barnára pirult, adunk hozzá pici vizet (3-4 ek., csak hogy krémesebb legyen) és balzsamecetet/ecetet. Így főzzük alacsonyabb lángon pár percig, majd levesszük a tűzről.

Összeszerelés

  1. A zsömléket két részre vágjuk, és a belső részüket kis vajon lepirítjuk. A zsömle mindkét felét a szósszal megkenjük, és 2-3 kanál simán rámehet. A szószra jön egy salátalevél, a húspogácsa, a karamellizált hagyma (ne sajnáljuk) és a zsömle teteje. A bacon kis extra, megpirítjuk, és a húspogácsák tetejére helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 30 perc

Az otthoni hamburgerkészítés egy élmény, és ami a legjobb benne, mindenki azt pakol bele, amit szeretne. Amióta otthon készítek burgereket, nem ettünk gyorsétteremben burgert. :) Remélem, más is így lesz majd ezzel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!