r
Nosalty Logó

Sertésborda vörösbabos brokkolival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jonas konyhája
Sertésborda vörösbabos brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 20% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús elkészítése

Brokkoli elkészítése

Összesen 578 kcal
  • 20% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús elkészítése

Brokkoli elkészítése

Összesen 3466 kcal
  • 20% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús elkészítése

Brokkoli elkészítése

Összesen 155 kcal
  • 20% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 578 kcal
  • 20% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6420.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    817 mg
  • Foszfor
    3382 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    1019 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1801 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    3203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5945 micro
Összesen 3466 kcal
  • 20% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Hús elkészítése

Brokkoli elkészítése

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. A sertésbordát befűszerezzük (petrezselyem, só, bors, majoranna, bazsalikom, oregáno, lestyán, chilli), majd állni hagyjuk. Eközben előkészítjük a brokkolit.

Brokkoli elkészítése

  1. Az alaplében előfőzzük a brokkolit (kb. 20 perc).
  2. Fűszerezzük (petrezselyem, őrölt fűszerkömény, fokhagymapor, bors, só).
  3. Fogjunk egy kerámia edényt, terítsük el az alján, majd helyezzük el rajta a pácolt bordákat. Majd szórjuk rá a vörösbabot, locsoljuk le egy kevés (cca. 1 dl) alaplével, amelyben a brokkolit főztük. Fedjük le, és süssük 1,5-2 órán át 180 fokos sütőben.
  4. Amikor a hús már kellőképpen megpuhult, szórjuk meg a tetejét a sajttal, és süssük további 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25x7
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1089
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jonas konyhája 13 recept

Egy újabb kísérlet :)

Hozzávalók

Hús elkészítése

Brokkoli elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...