Sertésborda vörösbabos brokkolival
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Jonas konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 20% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús elkészítése
-
167g sertésborda213 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
33g füstölt sajt109 kcal
Brokkoli elkészítése
-
67g brokkoli14 kcal
-
67g vörösbab225 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
33g zöldség alaplé2 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
578
kcal
- 20% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús elkészítése
-
1000g sertésborda1275 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
Brokkoli elkészítése
-
400g brokkoli83 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3466
kcal
- 20% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús elkészítése
-
44.4g sertésborda57 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
8.9g füstölt sajt29 kcal
Brokkoli elkészítése
-
17.7g brokkoli4 kcal
-
17.7g vörösbab60 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
8.9g zöldség alaplé1 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
155
kcal
- 20% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1070.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 137.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 534 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 991 micro
Összesen
578
kcal
- 20% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 297.8 g
Zsír
-
Összesen 133.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6420.8 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 817 mg
-
Foszfor 3382 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 827.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 296 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 1019 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1801 micro
-
Kolin: 734 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 3203 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5945 micro
Összesen
3466
kcal
- 20% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Hús elkészítése
-
1 kg sertésborda
-
1 kávéskanál bors
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 tk majoranna
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 késhegynyi chili
-
só ízlés szerint
-
1 tk fokhagymapor
-
1 ek olívaolaj
-
20 dkg füstölt sajt
Brokkoli elkészítése
-
40 dkg brokkoli
-
40 dkg vörösbab
-
1 csokor petrezselyem
-
2 dl zöldség alaplé
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kávéskanál fokhagymapor
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Hús elkészítése
- A sertésbordát befűszerezzük (petrezselyem, só, bors, majoranna, bazsalikom, oregáno, lestyán, chilli), majd állni hagyjuk. Eközben előkészítjük a brokkolit.
Brokkoli elkészítése
- Az alaplében előfőzzük a brokkolit (kb. 20 perc).
- Fűszerezzük (petrezselyem, őrölt fűszerkömény, fokhagymapor, bors, só).
- Fogjunk egy kerámia edényt, terítsük el az alján, majd helyezzük el rajta a pácolt bordákat. Majd szórjuk rá a vörösbabot, locsoljuk le egy kevés (cca. 1 dl) alaplével, amelyben a brokkolit főztük. Fedjük le, és süssük 1,5-2 órán át 180 fokos sütőben.
- Amikor a hús már kellőképpen megpuhult, szórjuk meg a tetejét a sajttal, és süssük további 20 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25x7
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1092
- Feltöltés dátuma: 2015. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jonas konyhája
13 recept
Egy újabb kísérlet :)