Sertésborda diplomata módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g csirkemáj60 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
25g sajt88 kcal
A besamelhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
100g tej56 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
943
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g csirkemáj238 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g sajt352 kcal
A besamelhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
400g tej224 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3771
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húshoz
-
28.1g sertés rövidkaraj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
35 kcal
-
9.4g csirkemáj11 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
7g gomba1 kcal
-
5.1g zsemle14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
4.7g sajt16 kcal
A besamelhez
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
18.7g tej10 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
175
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 427 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1788.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 695 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 235.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1857 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 1851 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
943
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 234.8 g
Zsír
-
Összesen 245.6 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7152.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 1719 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 2780 mg
-
Nátrium 1926 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 943.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7430 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 39 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1372 micro
-
Kolin: 1124 mg
-
Retinol - A vitamin: 7403 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
3771
kcal
- 15% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
20 dkg csirkemáj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
15 dkg gomba
-
2 db zsemle
-
1 csipet bors
-
1 kk majoranna
-
1 db tojás
-
2 dl tej
-
2 dkg vaj
-
10 dkg sajt
A besamelhez
-
1 db tojássárgája
-
4 dl tej
-
2 ek vaj
-
1 ek tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk. Kissé kiverjük, bevagdossuk, sózzuk és lisztben megforgatva, kevés olajban elősütjük, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt megpároljuk.
- A májat a finomra vágott és megdinsztelt vöröshagymához adjuk a felszeletelt gombával együtt, és megpirítjuk.
- Az előzetesen tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk, sóval, borssal, majorannával ízesítjük, és a tojással elkeverjük.
- A bordákat kivajazott tűzálló tepsibe tesszük, és mindegyik tetejére a májból egy gombócot teszünk. Ezután sűrű besamellel vonjuk be és reszelt sajttal megszórjuk, majd meleg sütőben pirosra sütjük.
- A köret hasábburgonya és saláta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 469
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 47133
- Feltöltés dátuma: 2013. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom ünnepi étel.