r
Nosalty Logó

Selymes majonézes pörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mimóza-Mimike
Selymes majonézes pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Összesen 1256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Összesen 5022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5504.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 5022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Elkészítés

Pörkölt elkészítése:

  1. A disznóhúst vagy csirkemellet felkockázzuk, beleforgatjuk a majonézbe. Hagyjuk állni, ha időnk engedi 1-2 órát a hűtőben, de nem kötelező.
  2. A hagymát tisztítsuk meg, aprózzuk fel, majd fedő alatt pároljuk meg üvegesre. (Minél apróbb, annál finomabb lesz a pörkölt.) Ezután adjuk hozzá a pirospaprikát, borsot, sót, és a majonézbe beforgatott húst. Kavarjuk át, nagy lángon hagyjuk kifehéredni a húst. (Pirospaprikával csínján, mert nem kell, hogy domináljon az ételben.)
  3. Öntsünk hozzá a vizet, és takarék lángon, fedő alatt pároljuk meg a húst. Ha szükséges, időközben pótoljuk a vizet. (Disznóhúsból 1.5 óra alatt, csirkemellből 30 perc alatt varázsolunk pörköltet.)
  4. Mikor a hús kezd puhulni, egy tálban kikeverjük a lisztet, a tejföllel, majd tejjel felengedjük.
  5. Ha megpuhult a hús, de szaft van a pörkölt alatt, ne pirítsuk le, öntsük fel a tejfölös-lisztes-tejes habarással. Főzzük össze 1-2 perc alatt, és kész. Ha sűrű a szaft, pici vízzel hígíthatjuk.

Rizs elkészítése:

  1. A rizst megmossuk 2-3 lében alaposan.
  2. Egy mély teflon serpenyőbe olajat öntünk, majd a megmosott rizst pirítás nélkül elkeverjük az olajban. (Minden egyes rizsszem legyen olajos.) Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
  3. Nagy lángon melegedni tesszük a fűszeres rizst, majd pirítás nélkül felöntjük a dupla csésze vízzel. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint petrezselymet apríthatunk bele.
  4. Ha felforrt a rizs 1x átkavarjuk, majd levesszük kis lángra, és tíz percig pároljuk fedő alatt. Nem kavargatjuk!! 10 perc múlva elzárjuk alatta a gázt, és fedő alatt hagyjuk állapodni, kavarás nélkül 10-15 percet. Tálalás előtt kavarjuk csak át.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1385
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mimóza-Mimike 6 recept

Lehet sertéshúson kívül csirkemellel is készíteni.:) 2x készítettem el eddig, de a Párom aznap délután mindig eltüntette az egész adagot:P Finom étel, szeretjük.

Hozzávalók

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...