r
Nosalty Logó

Selymes majonézes pörkölt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mimóza-Mimike
Selymes majonézes pörkölt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

1256
Kalória
53.1g
Fehérje
107.9g
Szénhidrátok
65.9g
Zsír
351g
Víz
133.9g
Koleszterin
4.3g
Rost
3.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Összesen 1256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Összesen 5022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pörkölt elkészítése:

Rizs elkészítése:

Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5504.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1404 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 5022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

Pörkölt elkészítése:

  1. A disznóhúst vagy csirkemellet felkockázzuk, beleforgatjuk a majonézbe. Hagyjuk állni, ha időnk engedi 1-2 órát a hűtőben, de nem kötelező.
  2. A hagymát tisztítsuk meg, aprózzuk fel, majd fedő alatt pároljuk meg üvegesre. (Minél apróbb, annál finomabb lesz a pörkölt.) Ezután adjuk hozzá a pirospaprikát, borsot, sót, és a majonézbe beforgatott húst. Kavarjuk át, nagy lángon hagyjuk kifehéredni a húst. (Pirospaprikával csínján, mert nem kell, hogy domináljon az ételben.)
  3. Öntsünk hozzá a vizet, és takarék lángon, fedő alatt pároljuk meg a húst. Ha szükséges, időközben pótoljuk a vizet. (Disznóhúsból 1.5 óra alatt, csirkemellből 30 perc alatt varázsolunk pörköltet.)
  4. Mikor a hús kezd puhulni, egy tálban kikeverjük a lisztet, a tejföllel, majd tejjel felengedjük.
  5. Ha megpuhult a hús, de szaft van a pörkölt alatt, ne pirítsuk le, öntsük fel a tejfölös-lisztes-tejes habarással. Főzzük össze 1-2 perc alatt, és kész. Ha sűrű a szaft, pici vízzel hígíthatjuk.

Rizs elkészítése:

  1. A rizst megmossuk 2-3 lében alaposan.
  2. Egy mély teflon serpenyőbe olajat öntünk, majd a megmosott rizst pirítás nélkül elkeverjük az olajban. (Minden egyes rizsszem legyen olajos.) Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük.
  3. Nagy lángon melegedni tesszük a fűszeres rizst, majd pirítás nélkül felöntjük a dupla csésze vízzel. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint petrezselymet apríthatunk bele.
  4. Ha felforrt a rizs 1x átkavarjuk, majd levesszük kis lángra, és tíz percig pároljuk fedő alatt. Nem kavargatjuk!! 10 perc múlva elzárjuk alatta a gázt, és fedő alatt hagyjuk állapodni, kavarás nélkül 10-15 percet. Tálalás előtt kavarjuk csak át.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Lehet sertéshúson kívül csirkemellel is készíteni.:) 2x készítettem el eddig, de a Párom aznap délután mindig eltüntette az egész adagot:P Finom étel, szeretjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!