Saslik steak pácban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Az ördög szakácsnője
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pálcához
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
88g csirkemellfilé105 kcal
-
63g bacon246 kcal
-
38g füstölt virsli101 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
65g padlizsán15 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
6 kcal
-
8 kcal
-
5 kcal
A páchoz
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pálcához
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
500g bacon1965 kcal
-
300g füstölt virsli807 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
340g lilahagyma124 kcal
-
240g cukkini39 kcal
-
520g padlizsán124 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
49 kcal
-
62 kcal
-
38 kcal
A páchoz
Összesen
6572
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pálcához
-
9.9g csiperkegomba2 kcal
-
13.8g csirkemellfilé17 kcal
-
9.9g bacon39 kcal
-
5.9g füstölt virsli16 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
6.7g lilahagyma2 kcal
-
4.7g cukkini1 kcal
-
10.2g padlizsán2 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
A páchoz
Összesen
130
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2820.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 1970 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 448.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 939 micro
-
β-karotin 2776 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
822
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 309.2 g
Zsír
-
Összesen 515.7 g
-
Telített zsírsav 193 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 228 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22565.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 414 mg
-
Kálcium 1603 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 701 mg
-
Foszfor 4021 mg
-
Nátrium 15760 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.3 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 3587.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3684 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 1043 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 126 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 699 micro
-
Kolin: 1090 mg
-
Retinol - A vitamin: 1482 micro
-
α-karotin 7510 micro
-
β-karotin 22208 micro
-
β-crypt 987 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 6656 micro
Összesen
6572
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 148 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A pálcához
-
50 dkg csiperkegomba
-
70 dkg csirkemellfilé
-
30 dkg füstölt virsli
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 nagy fej lilahagyma
-
2 kis db cukkini
-
1 nagy db padlizsán
-
3 db sárgarépa
A páchoz
Elkészítés
A pálcához
- A pác hozzávalóit egy mély tálban összekeverjük. A fokhagymát zúzzuk!
- Kockára vágjuk a csirkét, és a zöldségeket is feldaraboljuk.
- Külön a zöldségeket, külön a húst megforgatjuk a pácban. (Próbáljuk ügyesen elosztani, hogy mindenhova jusson!)
- Tetszőleges sorrendben és összetétellel addig gyártsuk a kis nyársakat, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és szépen elrendezzük a nyársakat, majd 220°C-on 30-40 percig sütjük (amíg a csirkehús meg nem pirul és puha nem lesz.)
- Félidőben átfordítjuk a nyársakat, hogy minden oldala egyenletesen süljön meg.
- Steak burgonyával tálaljuk. Receptet lásd itt:
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 18896
- Feltöltés dátuma: 2012. november 28.
Ajánló
Görög salátával és kapros öntettel isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az ördög szakácsnője
36 recept
Először a krumpli receptje volt meg, már sokszor készítettük. Saslikot akartunk csinálni, de nem találtunk kedvünkre való pác receptet hozzá. Így jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a már jól bevált steakfűszer jellegű pácot! Jó ötletnek bizonyult!