Sárgaborsóleves ahogy Iluska készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
50g felesborsó182 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
750g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
Összesen
383
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g felesborsó728 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
Összesen
1529
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
4.3g felesborsó16 kcal
-
3.4g sárgarépa1 kcal
-
3.9g fehérrépa2 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
10.8g kelkáposzta2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4.3g burgonya2 kcal
-
64.5g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4.3g paradicsomlé1 kcal
-
0.6g sertészsír6 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
Összesen
32
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3737 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
383
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2541.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 1175 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 4072.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1451 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 345 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 368 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 575 micro
-
Kolin: 433 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14947 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18075 micro
-
Lut-zea 814 micro
Összesen
1529
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 389 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg felesborsó
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 kis db kelkáposzta
-
2 db zellerlevél
-
2 közepes db burgonya
-
3 l víz
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
-
1 teáskanál bazsalikom
-
2 dl paradicsomlé
-
2 ek sertészsír
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A mosott sárgaborsót előző nap beáztatjuk bő vízbe. Ezt a vizet leöntjük róla.
- Odatesszük lassú tűzön másfél órát főzni. A tisztított zöldségeket kelkáposztát, vöröshagymát, sárga -és fehérrépát darabokra vágva hozzátesszük. Ha gyöngyözni kezd, hozzákeverjük a fűszereket is.
- Mikor majd nem minden puha, beletesszük a burgonyákat és a paradicsomlevet. Majd elkészítjük a rántást is rá. A zsírban enyhén megpirítjuk a lisztet, belekeverjük a paprikát, és rögtön kevés vízzel elkeverjük, majd nyakon öntjük a levesünket vele.
- Még 10 percet hagyjuk főni. Levestésztát főzünk ki hozzá, és azzal tálaljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2933
- Feltöltés dátuma: 2015. november 27.
Ajánló
Ha valaki nem szeretné a borsót megenni, akkor le kell szűrni a levest, és csak az íze fog benne maradni. Ételízesítőnek én ezt használom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Milyen jó is, ha a kinti hideg levegő után, ehetünk egy forró levest... én kvázi imádom a gőzölgő levest. Nagyon sokat számít a jó fűszerezés, hisz azoktól lesz ízes a leves is...