Sárgabarackos túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
13g dió82 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
A túrótöltelékhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5 kcal
-
21 kcal
-
19g sárgabarack8 kcal
A baracköntethez
-
38g sárgabarack17 kcal
-
16g méz48 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
775
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g víz0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A túrótöltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
150g sárgabarack67 kcal
A baracköntethez
-
300g sárgabarack134 kcal
-
125g méz380 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
6194
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
12.5g finomliszt45 kcal
-
4.2g dió27 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
1.7g tojásfehérje1 kcal
A túrótöltelékhez
-
20.8g tehéntúró31 kcal
-
6.2g tejföl12 kcal
-
6.2g habtejszín18 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
6.2g sárgabarack3 kcal
A baracköntethez
-
12.5g sárgabarack6 kcal
-
5.2g méz16 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
258
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 842.9 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 149.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
775
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.9 g
Zsír
-
Összesen 356.3 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6743.3 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1007 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 2286 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 607.1 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1198.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 2167 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 5035 micro
-
β-crypt 454 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1175 micro
Összesen
6194
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.3 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
258
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g finomliszt
-
2 ek porcukor
-
1 csipet só
-
1 db tojásfehérje
A túrótöltelékhez
-
500 g tehéntúró
-
150 g tejföl
-
150 g habtejszín
-
3 db tojás
-
120 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
150 g sárgabarack
A baracköntethez
-
300 g sárgabarack
-
5 ek méz
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 ek citromlé
-
1 késhegynyi fahéj
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, diót és sót elkeverjük egy tálban, majd belekockázzuk a hideg vajat. Az ujjbegyeinkkel gyorsan elmorzsoljuk a vajkockákat, míg majdnem olyan állagot kapunk, mint a nedves homok. Ekkor hozzáadunk fokozatosan annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta. Ne legyen ragacsos! A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 30-60 percre hűtőbe tesszük pihenni.
- A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A dermedt tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk. Sodrófa segítségével beleengedjük egy 22 centiméter átmérőjű, magas falú kapcsos tortaformába. Mindenhol elegyengetjük és levágjuk a túllógó széleket (a maradék tésztát süssük meg keksz gyanánt).
- A pitetésztát megszurkáljuk villával, majd kibéleljük belülről egy sütőpapírral. Ebbe valamilyen sütőnehezéket (rizs, szárazbab, kerámiagyöngy), hogy az felérjen a forma pereméig.
- A pitetésztát betoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük. Utána kivesszük, eltávolítjuk belőle a sütőpapírt és a nehezéket, majd további 10 percre vissztesszük a sütőbe. Ekkor újra kivesszük, és a teljes belső felületét bekenjük tojásfehérjével (ez a melegtől rásül és szigeteli a tésztát, így nem fog elázni a tölteléktől).
A túrótöltelékhez
- A barackon kívül az összes hozzávalót egy tálba tesszük és botmixerrel tetszőleges állagúra dolgozzuk: lehet teljesen sima, de rusztikusabb is. A barackot megmossuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Elkeverjük a túrótöltelékben.
- A tölteléket az elősütött tésztába öntjük, majd visszatesszük a 180 fokos sütőbe 50 percre, míg szép aranybarnára nem sül és a töltelék meg nem szilárdul. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 órára a hűtőbe tesszük.
A baracköntethez
- A barackot kimagozzuk, felezzük, lecsorgatjuk mézzel, ráreszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet és fahéjat is. Átmasszírozzuk az egészet, majd 200 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
- Ha a gyümölcs puhára sült (hagyjuk bátran karamellizálódni, jobb íze lesz), a tepsi egész tartalmát simára turmixoljuk. Ezzel tálaljuk a tortaszeleteket.
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 2479
- Feltöltés dátuma: 2024. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Omlós tészta, ízes és barackdarabokkal teleszórt túrótöltelék vár ebben a sajttortára hajazó túrótortában. Maga a megtestesült nyár egy falatban, főleg, ha barackszószt is készítünk hozzá és azzal nyakonöntve tálaljuk.