r
Nosalty Logó

Sárgabarackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sárgabarackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Összesen 6194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    356.3 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6743.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2286 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.1 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2167 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    5035 micro
  • β-crypt
    454 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 6194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 258 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, diót és sót elkeverjük egy tálban, majd belekockázzuk a hideg vajat. Az ujjbegyeinkkel gyorsan elmorzsoljuk a vajkockákat, míg majdnem olyan állagot kapunk, mint a nedves homok. Ekkor hozzáadunk fokozatosan annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta. Ne legyen ragacsos! A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 30-60 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A dermedt tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk. Sodrófa segítségével beleengedjük egy 22 centiméter átmérőjű, magas falú kapcsos tortaformába. Mindenhol elegyengetjük és levágjuk a túllógó széleket (a maradék tésztát süssük meg keksz gyanánt).
  3. A pitetésztát megszurkáljuk villával, majd kibéleljük belülről egy sütőpapírral. Ebbe valamilyen sütőnehezéket (rizs, szárazbab, kerámiagyöngy), hogy az felérjen a forma pereméig.
  4. A pitetésztát betoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük. Utána kivesszük, eltávolítjuk belőle a sütőpapírt és a nehezéket, majd további 10 percre vissztesszük a sütőbe. Ekkor újra kivesszük, és a teljes belső felületét bekenjük tojásfehérjével (ez a melegtől rásül és szigeteli a tésztát, így nem fog elázni a tölteléktől).

A túrótöltelékhez

  1. A barackon kívül az összes hozzávalót egy tálba tesszük és botmixerrel tetszőleges állagúra dolgozzuk: lehet teljesen sima, de rusztikusabb is. A barackot megmossuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Elkeverjük a túrótöltelékben.
  2. A tölteléket az elősütött tésztába öntjük, majd visszatesszük a 180 fokos sütőbe 50 percre, míg szép aranybarnára nem sül és a töltelék meg nem szilárdul. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 órára a hűtőbe tesszük.

A baracköntethez

  1. A barackot kimagozzuk, felezzük, lecsorgatjuk mézzel, ráreszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet és fahéjat is. Átmasszírozzuk az egészet, majd 200 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
  2. Ha a gyümölcs puhára sült (hagyjuk bátran karamellizálódni, jobb íze lesz), a tepsi egész tartalmát simára turmixoljuk. Ezzel tálaljuk a tortaszeleteket.
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 1979
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos túrótorta
Lakos Benedek 334 recept

Omlós tészta, ízes és barackdarabokkal teleszórt túrótöltelék vár ebben a sajttortára hajazó túrótortában. Maga a megtestesült nyár egy falatban, főleg, ha barackszószt is készítünk hozzá és azzal nyakonöntve tálaljuk.

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek