r
Nosalty Logó

Sárgabarackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sárgabarackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Összesen 6194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    356.3 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6743.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2286 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.1 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2167 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    5035 micro
  • β-crypt
    454 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1175 micro
Összesen 6194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 258 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, diót és sót elkeverjük egy tálban, majd belekockázzuk a hideg vajat. Az ujjbegyeinkkel gyorsan elmorzsoljuk a vajkockákat, míg majdnem olyan állagot kapunk, mint a nedves homok. Ekkor hozzáadunk fokozatosan annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta. Ne legyen ragacsos! A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 30-60 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A dermedt tésztát kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk. Sodrófa segítségével beleengedjük egy 22 centiméter átmérőjű, magas falú kapcsos tortaformába. Mindenhol elegyengetjük és levágjuk a túllógó széleket (a maradék tésztát süssük meg keksz gyanánt).
  3. A pitetésztát megszurkáljuk villával, majd kibéleljük belülről egy sütőpapírral. Ebbe valamilyen sütőnehezéket (rizs, szárazbab, kerámiagyöngy), hogy az felérjen a forma pereméig.
  4. A pitetésztát betoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük. Utána kivesszük, eltávolítjuk belőle a sütőpapírt és a nehezéket, majd további 10 percre vissztesszük a sütőbe. Ekkor újra kivesszük, és a teljes belső felületét bekenjük tojásfehérjével (ez a melegtől rásül és szigeteli a tésztát, így nem fog elázni a tölteléktől).

A túrótöltelékhez

  1. A barackon kívül az összes hozzávalót egy tálba tesszük és botmixerrel tetszőleges állagúra dolgozzuk: lehet teljesen sima, de rusztikusabb is. A barackot megmossuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Elkeverjük a túrótöltelékben.
  2. A tölteléket az elősütött tésztába öntjük, majd visszatesszük a 180 fokos sütőbe 50 percre, míg szép aranybarnára nem sül és a töltelék meg nem szilárdul. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 órára a hűtőbe tesszük.

A baracköntethez

  1. A barackot kimagozzuk, felezzük, lecsorgatjuk mézzel, ráreszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet és fahéjat is. Átmasszírozzuk az egészet, majd 200 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
  2. Ha a gyümölcs puhára sült (hagyjuk bátran karamellizálódni, jobb íze lesz), a tepsi egész tartalmát simára turmixoljuk. Ezzel tálaljuk a tortaszeleteket.
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2479
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos túrótorta
Lakos Benedek 394 recept

Omlós tészta, ízes és barackdarabokkal teleszórt túrótöltelék vár ebben a sajttortára hajazó túrótortában. Maga a megtestesült nyár egy falatban, főleg, ha barackszószt is készítünk hozzá és azzal nyakonöntve tálaljuk.

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A baracköntethez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...