Sárgabarackos süni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
30 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
50g író20 kcal
-
28 kcal
Összesen
691
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
121 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
200g író80 kcal
-
111 kcal
Összesen
2759
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
5.7g aszalt sárgabarack14 kcal
-
22.9g finomliszt83 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
11.4g mandula68 kcal
-
7.8g napraforgó olaj69 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
22.9g író9 kcal
-
4.6g sárgabaracklekvár13 kcal
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1044.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
691
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.7 g
Zsír
-
Összesen 134.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4178.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1031 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1705 mg
-
Nátrium 949 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.9 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 310.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1088 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 524 micro
Összesen
2759
kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
3 tk sütőpor
-
2 db tojás
-
10 dkg mandula
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
10 dkg cukor
-
6 csepp mandulaaroma
-
2 tk citromlé
-
2 dl író
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A papír sütőformákat a muffinforma mélyedéseibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
- Az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk (vagy a nektarint megmossuk és felkockázzuk).
- A lisztbe belekavarjuk a sütőport és a mandula felét.
- A tojásokat felverjük a cukorral, a mandulaaromával, a citromlével, az íróval és az olajjal. Gyorsan hozzákeverjük a lisztet.
- A tészta felével megtöltjük a formákat, közepére helyezzük a barackot és betakarjuk a maradék masszával.
- A sütő középső rácsán 25 percig sütjük.
- Közben a maradék mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
- A muffint kivesszük a sütőből, rögtön megkenjük lekvárral és beleszúrjuk a manduladarabokat.
- 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 12 db-os
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6860
- Feltöltés dátuma: 2010. október 02.
Ajánló
Vendégeknek, gyerekeknek muatatós édesség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Első süteményes könyvemből való ez a recept. Sajnos fontos lépéseket kihagytak belőle vagy rosszul adtak meg, tapasztalataimmal kiegészítve jött ez létre. :)