Sárgabarackmagos aranygaluska tejszínes vaníliapudinggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
aranygaluska
-
125g finomliszt455 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8 kcal
-
45g vaj323 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
13g sárgabarackmag74 kcal
-
25g dió164 kcal
tejszínes vaníliapuding
-
250g habtejszín730 kcal
-
86 kcal
-
15g cukor58 kcal
Összesen
2111
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
aranygaluska
-
500g finomliszt1820 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g sárgabarackmag295 kcal
-
100g dió654 kcal
tejszínes vaníliapuding
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
343 kcal
-
60g cukor232 kcal
Összesen
8438
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
aranygaluska
-
20.6g finomliszt75 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
2.1g sárgabarackmag12 kcal
-
4.1g dió27 kcal
tejszínes vaníliapuding
-
41.2g habtejszín120 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
Összesen
347
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 143 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 537 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1188.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 202 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 1043 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
2111
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 119.2 g
Zsír
-
Összesen 572.1 g
-
Telített zsírsav 301 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 2148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4754.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 1340 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 2128 mg
-
Nátrium 529 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 733.4 g
-
Cukor 244 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 808.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 361 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 625 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 4170 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 951 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 759 micro
Összesen
8438
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
347
kcal
Hozzávalók
aranygaluska
-
50 dkg finomliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
18 dkg vaj
-
5 púpozott ek porcukor
-
2 dl tej
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
5 dkg sárgabarackmag
-
10 dkg dió
tejszínes vaníliapuding
-
10 dl habtejszín
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
3 púpozott ek cukor
Elkészítés
aranygaluska
- A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk egy tálba. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a hozzáadjuk a liszthez.
- A 10 dkg puha vajat is a liszthez adjuk, mehet még hozzá a só, citromlé, 2 vaníliás cukor, porcukor és a felfuttatott élesztős tej. Ezt bedagasztjuk, és letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.
- Majd vékonyan lisztezett sodródeszkára tesszük, és 2 cm vastagságúra kisodorjuk. 2 cm x 1 cm formájú csíkokat vágunk, és mindegyiket olvasztott vajban megmártjuk, majd kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
- A diót és sárgabarackmagot ledaráljuk (pár szemet hagyhatunk díszítésre), és összekeverjük a 2 csomag vaníliás cukorral.
- Rászórjuk az egészet a galuskák tetejére. 190 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, 35-40 perc (sütőtől függ).
tejszínes vaníliapuding
- 2 dl tejszínnel elkeverjük a cukrot és a vaníliapudingokat. 8 dl tejszínt majdnem forrásig melegítünk. Majd beleöntjük a pudingot, és sűrűre főzzük. Majd egy másik tálba átöntjük a kész pudingot.
- Langyosan tálalva fogyaszthatjuk, de hidegen még finomabb. Barackmaggal díszítjük. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1603
- Feltöltés dátuma: 2016. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Smaragd konyha
149 recept
A humoros férjem aranygaluskát kívánt meg, és megkértem, hogy törjön fel néhány sárgabarackmagot. Ezzel kevertem a darált diót.