r
Nosalty Logó

Samoa-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Samoa-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

Összesen 6018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.9 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2319.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.6 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 6018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A tészta hozzávalóit a feltűntetett sorrendben keverjük össze, míg morzsás állagot nem kapunk.
  3. Vajazzunk, és lisztezzünk ki egy piteformát, majd ebbe nyomkodjuk bele a tésztát, úgy, hogy az oldalait is befedje.
  4. 15-17 percig süssük, míg a szélek kissé megbarnulnak.
  5. Közben a krém hozzávalóit keverjük csomómentesre. Simítsuk rá az elősütött omlós tésztára, majd süssük addig, amíg meg nem szilárdul (kb. 20-25 perc).
  6. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd legalább két órára tegyük hűtőbe.
  7. A karamellhez tegyük a cukrot, mézet, vizet egy kisebb szószos lábasba, majd lassú tűzön karamellizáljuk az egészet méz színűre (kb. 10 perc kell neki). Tűzről levéve keverjük hozzá a tejszínt. Ilyenkor a karamell kissé megkeményedik. Tegyük vissza a tűzre még 5 percre, hogy összeforrjon a tejszínnel, és sötétedjen a színe. Ha kész, keverjük bele a csipet sót, majd időnként megkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  8. Egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a kókuszreszeléket, majd ezt is hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Keverjük a karamellhez, és kenjük egyenletesen a jól megdermedt torta tetejére.
  9. Pár órát vagy egy éjszakát pihentessük az egészet hűtőben.
  10. Tálalás előtt olvasszunk vízgőz felett csokoládét, tetszőlegesen díszítsük vele a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 39518
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 28.

Ajánló

Természetesen négyszögletes formában is el lehet készíteni, de én ünnepre sütöttem meg, így maradtam inkább a kerek tortaformánál. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert gyorsan fogy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy amerikai cserkészsüti "homemade" változata. Az eredetit nem kóstoltam, de a recept megtetszett, elkészítettem. Nagyon finom lett, sikert aratott a kóstolók körében. Abszolút nem egy bonyolult süti, de akinek esetleg részletesebb leírásra lenne szüksége, az látogasson el ide.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kókuszkaramellhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...