Samoa-szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
7g porcukor26 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
14g cukor56 kcal
-
10 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
16g tej9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A kókuszkaramellhez
-
14g cukor56 kcal
-
20g méz61 kcal
-
8g víz0 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g kókuszreszelék124 kcal
A tetejére
-
6g csokoládé34 kcal
Összesen
754
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
54g porcukor209 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
115g cukor445 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g krémsajt1000 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
125g tej70 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A kókuszkaramellhez
-
115g cukor445 kcal
-
160g méz486 kcal
-
60g víz0 kcal
-
70g habtejszín204 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g kókuszreszelék990 kcal
A tetejére
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
6018
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
2.9g porcukor11 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
6.3g cukor24 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
21.8g krémsajt55 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A kókuszkaramellhez
-
6.3g cukor24 kcal
-
8.7g méz27 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
3.8g habtejszín11 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.2g kókuszreszelék54 kcal
A tetejére
-
2.7g csokoládé15 kcal
Összesen
328
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.8 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
754
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.4 g
Zsír
-
Összesen 325.9 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 837 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2319.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1032 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 710.6 g
-
Cukor 483 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 294.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1113 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 1095 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 790 micro
Összesen
6018
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
328
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 bögre finomliszt
-
1 csipet só
A krémhez
-
0.5 bögre cukor
-
2 ek vaníliás cukor
-
40 dkg krémsajt
-
3 db tojás
-
1.3 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
A kókuszkaramellhez
-
0.5 bögre cukor
-
60 ml víz
-
70 ml habtejszín
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére
-
50 g csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Melegítsük elő a sütőt.
- A tészta hozzávalóit a feltűntetett sorrendben keverjük össze, míg morzsás állagot nem kapunk.
- Vajazzunk, és lisztezzünk ki egy piteformát, majd ebbe nyomkodjuk bele a tésztát, úgy, hogy az oldalait is befedje.
- 15-17 percig süssük, míg a szélek kissé megbarnulnak.
- Közben a krém hozzávalóit keverjük csomómentesre. Simítsuk rá az elősütött omlós tésztára, majd süssük addig, amíg meg nem szilárdul (kb. 20-25 perc).
- Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd legalább két órára tegyük hűtőbe.
- A karamellhez tegyük a cukrot, mézet, vizet egy kisebb szószos lábasba, majd lassú tűzön karamellizáljuk az egészet méz színűre (kb. 10 perc kell neki). Tűzről levéve keverjük hozzá a tejszínt. Ilyenkor a karamell kissé megkeményedik. Tegyük vissza a tűzre még 5 percre, hogy összeforrjon a tejszínnel, és sötétedjen a színe. Ha kész, keverjük bele a csipet sót, majd időnként megkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a kókuszreszeléket, majd ezt is hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Keverjük a karamellhez, és kenjük egyenletesen a jól megdermedt torta tetejére.
- Pár órát vagy egy éjszakát pihentessük az egészet hűtőben.
- Tálalás előtt olvasszunk vízgőz felett csokoládét, tetszőlegesen díszítsük vele a torta tetejét.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24 cm
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 39518
- Feltöltés dátuma: 2010. március 28.
Ajánló
Természetesen négyszögletes formában is el lehet készíteni, de én ünnepre sütöttem meg, így maradtam inkább a kerek tortaformánál. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert gyorsan fogy.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez egy amerikai cserkészsüti "homemade" változata. Az eredetit nem kóstoltam, de a recept megtetszett, elkészítettem. Nagyon finom lett, sikert aratott a kóstolók körében. Abszolút nem egy bonyolult süti, de akinek esetleg részletesebb leírásra lenne szüksége, az látogasson el ide.