r
Nosalty Logó

Sajttorta erdei gyümölcsös zselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ada
Sajttorta erdei gyümölcsös zselével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Zselé

Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Zselé

Összesen 3885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Zselé

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    285.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3281.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Zselé

Elkészítés

Alap

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy kevés cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a többi cukorral robotgéppel habsora keverjük, majd mehet bele apránként a kakaópor, olaj, tejföl, végül a sütőporos liszt, alaposan elkeverjük. Ha kész, a kemény fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy 26-28 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát. A sütőben 10 percig elősütjük.

Krém

  1. A sajtkrémhez a mascarponét, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, tejfölt, vaníliás pudingport robotgéppel összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha édesebbre szeretnénk, adunk hozzá még cukrot.
  2. A krémet az elősütött forró piskótára kanalazzuk, szépen elsimítjuk, és mehet vissza a sütőbe. Addig sütjük, még a széle szépen elkezd barnulni. Ez sütő és sütési mód függő. Hőlégkeverésen 180 fokon, kb. 20-30 perc. Ha kész, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Zselé

  1. A gyümölcsöt egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. Ha felolvadt, egy tálba tesszük, becukrozzuk, és a harmadát botmixerrel összetörjük.
  2. Az összeturmixolt gyümölcsöt visszaöntjük a tálba, elkeverjük a még darabos gyümölccsel, majd hozzákeverjük a zselatinfixet. A zselatinfixnek olvassuk el a leírását, mert lehet, hogy bizonyos fajtából nem elég az egy csomag.
  3. A kihűlt tortára ráöntjük a gyümölcszselét, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Másnap vékony késsel körbevágjuk a forma mentén, és levesszük a gyűrűt. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 48882
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőmtől kaptam ezt az egyszerű sajttorta receptet. Azóta több gyümölccsel is kipróbáltam, de igazából az epres és az erdei gyümölcsös változat jött be a legjobban. Gyorsan és könnyen elkészíthető, kár, hogy egy éjszakát kell várni, hogy enni lehessen belőle. :)

Hozzávalók

Alap

Krém

Zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...