Sajttorta erdei gyümölcsös zselével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 27% Zsír
Alap
-
14g tojás17 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
3 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krém
-
50g mascarpone202 kcal
-
56g tejföl111 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
21 kcal
Zselé
-
26 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
Összesen
485
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 27% Zsír
Alap
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
23 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
400g mascarpone1616 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
171 kcal
Zselé
-
500g erdei gyümölcs mix205 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összesen
3885
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 27% Zsír
Alap
-
6.3g tojás8 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém
-
22.8g mascarpone92 kcal
-
25.6g tejföl51 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
Zselé
-
28.4g erdei gyümölcs mix12 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
Összesen
220
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
485
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 285.9 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 649 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3281.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 1288 mg
-
Nátrium 771 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.2 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 446.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 763 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 385 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
3885
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
Alap
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek tejföl
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Zselé
-
50 dkg erdei gyümölcs mix
-
2 ek cukor
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
Alap
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy kevés cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját a többi cukorral robotgéppel habsora keverjük, majd mehet bele apránként a kakaópor, olaj, tejföl, végül a sütőporos liszt, alaposan elkeverjük. Ha kész, a kemény fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- Egy 26-28 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát. A sütőben 10 percig elősütjük.
Krém
- A sajtkrémhez a mascarponét, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, tejfölt, vaníliás pudingport robotgéppel összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha édesebbre szeretnénk, adunk hozzá még cukrot.
- A krémet az elősütött forró piskótára kanalazzuk, szépen elsimítjuk, és mehet vissza a sütőbe. Addig sütjük, még a széle szépen elkezd barnulni. Ez sütő és sütési mód függő. Hőlégkeverésen 180 fokon, kb. 20-30 perc. Ha kész, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
Zselé
- A gyümölcsöt egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. Ha felolvadt, egy tálba tesszük, becukrozzuk, és a harmadát botmixerrel összetörjük.
- Az összeturmixolt gyümölcsöt visszaöntjük a tálba, elkeverjük a még darabos gyümölccsel, majd hozzákeverjük a zselatinfixet. A zselatinfixnek olvassuk el a leírását, mert lehet, hogy bizonyos fajtából nem elég az egy csomag.
- A kihűlt tortára ráöntjük a gyümölcszselét, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Másnap vékony késsel körbevágjuk a forma mentén, és levesszük a gyűrűt. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 175
- Tegnapi nézettség: 46
- 7 napos nézettség: 239
- Össznézettség: 49742
- Feltöltés dátuma: 2015. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Ada
18 recept
Egyik barátnőmtől kaptam ezt az egyszerű sajttorta receptet. Azóta több gyümölccsel is kipróbáltam, de igazából az epres és az erdei gyümölcsös változat jött be a legjobban. Gyorsan és könnyen elkészíthető, kár, hogy egy éjszakát kell várni, hogy enni lehessen belőle. :)