r
Nosalty Logó

Sajttorta almaszósszal sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajttorta almaszósszal sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Összesen 4406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Összesen 178 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    236.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 4406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A vajat megolvasztjuk (én mikróban csináltam). Félrerakjuk.
  3. Megdaráljuk a kekszet, majd a langyos vajjal alaposan összekeverjük.
  4. A masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük 15-20 percre (ameddig elkészítjük a sajtkrémet).
  5. Sajtkrém elkészítése:
  6. A mascarponét egy tálba kanalazzuk, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével összeturmixoljuk.
  7. A zselatint a hideg vízzel csomómentesre keverjük a tűzön. Kevés melegítés után hűlni hagyjuk. (Ha zselatinfixünk van, akkor közvetlenül a krémbe keverjük víz nélkül.)
  8. A habtejszínt egy külön edényben keményre verjük.
  9. A sajtkrémhez keverjük a langyos zselatint, majd a kemény habot is.
  10. A kész krémet egyenletesen a kekszes alapra kenjük.
  11. Fogyasztás előtt legalább 1 órát hagyjuk dermedni!(az az egy óra inkább legyen több, próbáljunk bírni magunkkal! :D Ha egy egész éjszakát van hűtőben, az csak jót tesz neki.)
  12. Almaszósz elkészítése:
  13. Az almákat apróbb darabokra vágjuk. Citromleves vízbe (fél citrom leve) áztatjuk, 15 percet pihentetjük (ezzel előzzük meg az alma megbarnulását).
  14. Ezután lecsepegtetjük az almakockákat. Kb. 2 literes lábosba tesszük, felöntjük 2 dl vízzel, fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel és a citrom levével/héjával.
  15. Nagyobb lángon forrásig fűzzük. Forrás után kisebb lángra vesszük, és lefedjük.Ha darabosabb szószt szeretnénk, akkor 8-10 percig főzzük, ha lágyabbat, akkor 12-15 percig.
  16. A főzés befejezése előtt 2-3 perccel beleöntjük a cukrot, és alaposan elkeverjük.
  17. Én a tűzről levéve krumplitörővel pépesítettem, de aki szeretné, meghagyhatja darabosan is.
  18. A kész sajttortát szeletenként almaszósszal tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 22
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3949
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 04.

Ajánló

Másféle szósszal is jó lehet, viszont ez az almaszósz olyan finom lett, hogy még önmagában is öröm elnyalogatni!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje szemezgettem a sajttortával, mindig is meg akartam kóstolni. Az egyik üzletben le volt árazva a mascarpone, így úgy döntöttem, teszek egy próbát. Mivel alma volt itthon, ezért ebből csináltam hozzá szószt. Sajnos nem olyan lett, mint gondoltam: kicsit laposabb, kicsit folyósabb (zselatin helyett zselatinfixet főztem fel vízben... Így jár az, aki nem olvassa el a zacskó hátulját), de az íze isteni!:) A sajttorta receptje Fincsa-nindzsa blogjáról való, az almaszósz is az internetről.

Hozzávalók

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...