r
Nosalty Logó

Sajttekercses hidegtál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Sajttekercses hidegtál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 592 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 2368 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 592 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9708.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    2205 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    5906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    888 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    2173 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 2368 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A hidegtálhoz

  1. Elkészítjük a sajttekercset: a 20 dkg trappistát apróra reszeljük, beleöntjük egy nejlon zacskóba. Egy kis lábasban vizet forralunk, egyik kezünkkel tartva beleengedjük a zacskót. Kivesszük a vízből és a másik kezünkkel megnyomogatjuk, hogy egyenletesen olvadjon a sajt. Ez egy pár perces művelet. Egyszer-kétszer ismételni kell! (A kezünkre vigyázzunk!)
  2. Kinyújtjuk, rákenjük a magyaros sajtkrémet, betakarjuk a lapkasajttal. Feltekerjük mint a bejglit, folpackba csomagoljuk, hűtjük (én előző nap elkészítem).
  3. A sajtos párizsiszeleteket félbevágjuk, az uborkát vékonyra felszeljük. A paprikás szalámi egy részét, a fél párizsiszeleteket és az uborkát összegörgetjük, és felváltva körberakjuk a tálca szélén.
  4. A kihűlt sajttekercseket szeleteljük, és a göngyölt szeleteket kicsit takarva körberendezzük. Szintén így járunk el a vékony uborkaszeletekkel.
  5. A paprikás szalámiból és a vajretekből rózsákat készítünk, és a tálca közepére rendezzük. Az ementáli sajtot tetszőleges helyre tesszük, felezett pirosretekből készített 2 db egérkét teszünk mellé. Az egérkék szemei borsból vannak, a farka pedig a retek "bajsza".
  6. A többi hozzávalókból megdíszítjük, és az egész tálat aszpikkal lefényezzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 46561
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Ez a nyersanyag mennyiség egy 30 cm átmérőjű tálcára rendezéshez elegendő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttekercses hidegtál
Olaszné Anci 191 recept

Olyan szép, tavaszias időnk volt mostanában. Igaz, hogy a népi mondás úgy tartja: "A kutya nem eszi meg a telet!" Mi bizony azt hittük, hogy már "megeszi ". A barátaink Télűző Retropartyra hívtak, és mivel napok óta szakad a hó, úgy kellett a hidegtálat díszítenem és tálcára rendeznem, hogy becsomagolva is kinézzen valahogy. Ezt most csak így tudtam megoldani!

Hozzávalók

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...