Sajttekercses hidegtál
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
A hidegtálhoz
-
50g párizsi137 kcal
-
25g paprikás szalámi123 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
20 kcal
-
21g lapkasajt76 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
-
3g retek0 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
13g zöldpaprika2 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
4 kcal
-
15g retek2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A díszítéshez
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
25g alaplé2 kcal
Összesen
592
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
A hidegtálhoz
-
200g párizsi546 kcal
-
100g paprikás szalámi493 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
20g ementáli sajt79 kcal
-
85g lapkasajt303 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
10g retek1 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
15g zöld olajbogyó17 kcal
-
60g retek9 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A díszítéshez
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
100g alaplé7 kcal
Összesen
2368
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
A hidegtálhoz
-
15.9g párizsi44 kcal
-
39 kcal
-
15.9g trappista sajt56 kcal
-
1.6g ementáli sajt6 kcal
-
6.8g lapkasajt24 kcal
-
4g krémsajt10 kcal
-
0.8g retek0 kcal
-
15.9g kígyóuborka2 kcal
-
4g zöldpaprika1 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
-
1.2g zöld olajbogyó1 kcal
-
4.8g retek1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A díszítéshez
-
4.8g újhagyma zöldje1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
8g alaplé1 kcal
Összesen
188
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2427.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 1477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 144.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 543 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
592
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.6 g
Zsír
-
Összesen 193.8 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9708.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 2205 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1397 mg
-
Nátrium 5906 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 578.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1076 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 888 micro
-
α-karotin 131 micro
-
β-karotin 2173 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 907 micro
Összesen
2368
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 774.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 205 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A hidegtálhoz
-
10 dkg paprikás szalámi
-
20 dkg trappista sajt
-
2 dkg ementáli sajt
-
0.5 db kígyóuborka
-
0.5 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
5 db zöld olajbogyó
-
3 db retek
-
4 szem fekete bors
A díszítéshez
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 teáskanál zselatin
-
1 dl alaplé
Elkészítés
A hidegtálhoz
- Elkészítjük a sajttekercset: a 20 dkg trappistát apróra reszeljük, beleöntjük egy nejlon zacskóba. Egy kis lábasban vizet forralunk, egyik kezünkkel tartva beleengedjük a zacskót. Kivesszük a vízből és a másik kezünkkel megnyomogatjuk, hogy egyenletesen olvadjon a sajt. Ez egy pár perces művelet. Egyszer-kétszer ismételni kell! (A kezünkre vigyázzunk!)
- Kinyújtjuk, rákenjük a magyaros sajtkrémet, betakarjuk a lapkasajttal. Feltekerjük mint a bejglit, folpackba csomagoljuk, hűtjük (én előző nap elkészítem).
- A sajtos párizsiszeleteket félbevágjuk, az uborkát vékonyra felszeljük. A paprikás szalámi egy részét, a fél párizsiszeleteket és az uborkát összegörgetjük, és felváltva körberakjuk a tálca szélén.
- A kihűlt sajttekercseket szeleteljük, és a göngyölt szeleteket kicsit takarva körberendezzük. Szintén így járunk el a vékony uborkaszeletekkel.
- A paprikás szalámiból és a vajretekből rózsákat készítünk, és a tálca közepére rendezzük. Az ementáli sajtot tetszőleges helyre tesszük, felezett pirosretekből készített 2 db egérkét teszünk mellé. Az egérkék szemei borsból vannak, a farka pedig a retek "bajsza".
- A többi hozzávalókból megdíszítjük, és az egész tálat aszpikkal lefényezzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 46745
- Feltöltés dátuma: 2012. február 10.
Ajánló
Ez a nyersanyag mennyiség egy 30 cm átmérőjű tálcára rendezéshez elegendő!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Olyan szép, tavaszias időnk volt mostanában. Igaz, hogy a népi mondás úgy tartja: "A kutya nem eszi meg a telet!" Mi bizony azt hittük, hogy már "megeszi ". A barátaink Télűző Retropartyra hívtak, és mivel napok óta szakad a hó, úgy kellett a hidegtálat díszítenem és tálcára rendeznem, hogy becsomagolva is kinézzen valahogy. Ezt most csak így tudtam megoldani!