r
Nosalty Logó

Sajttal töltött rozsos-mogyoróvajas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sajttal töltött rozsos-mogyoróvajas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4802 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 686 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11395.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    1918 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2686 mg
  • Nátrium
    5949 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 4802 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejhez hozzákeverjük a mézet, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük. Beletöltjük a kenyérsütő üstjébe, hozáadjuk az olvasztott vajat, joghurtot, tejfölt, mogyoróvajat, sikért, aszkorbinsavat, liszteket és a sót. Dagasztóprogramon gyúrjuk, kelesztjük (1,5 óra).
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk deszkán, 15 részre osztjuk. Minden részt háromszöggé nyújtunk, beletöltünk 1 tk cottage cheest, feltekerjük, sűtőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1956
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal töltött rozsos-mogyoróvajas kifli
Évi néni 1830 recept

A mogyoróvajas bagettemtől felindulva gondoltam kipróbálom, milyen, ha több mogyoróvajat használok. Itt már a dagasztás közben is éreztem a finom mogyoró illatot. Határozottan lehetett az ízét is érezni a kész kiflin. Megkínáltam reggelire a kollégáimat vele, dícsérték nagyon. Itt üzenem Fahéjnak és Eszternek, válasszák ezt a mennyiséget bátran.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...