r
Nosalty Logó

Sajttal töltött fasírt sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Sajttal töltött fasírt sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A bundázáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 642 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A bundázáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2566 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A bundázáshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 256 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 642 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5162 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2566 kcal
  • 17% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A bundázáshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A zsemlét kisebb kockákra vágjuk, majd a tejbe áztatjuk. A fokhagymát áttörjük.
  2. A húst összekeverjük a felvert tojással, a pirospaprikával, sóval, borssal, fokhagymával, a kifacsart zsemlével. Jól eldolgozzuk, és adunk 3 ek tejet abból a tejből, amibe a zsemlét áztattuk. Kb 12 darab fasírt lesz belőle, úgy osszuk el a masszát.
  3. Mindegyik közepébe belenyomunk egy sajtkockát, majd tejes vagy olajos kézzel gombóccá formázzuk. A zsemlemorzsában meghempergetjük, és kissé ellapítjuk őket.
  4. Olajjal kikent nagyobb tepsibe tesszük, a tetejére olajat kenünk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon mindkét oldalát szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 37938
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal töltött fasírt sütőben
Mercedes 302 recept

Kelkáposzta-főzelékünk feltétjeként került az asztalunkra.

Hozzávalók

A fasírthoz

A bundázáshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...