r
Nosalty Logó

Sajtos virág kelt tésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajtos virág kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

kelt tészta

tetejére

Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

kelt tészta

tetejére

Összesen 3088 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

kelt tészta

tetejére

Összesen 193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6253.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    4182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3071 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 3088 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

kelt tészta

tetejére

Elkészítés

kelt tészta

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, dagasztjuk (langyos tejben felfutott élesztővel). Az olajat a végén adjuk hozzá. Letakarva megkelesztjük kb. 1 óra alatt.
  2. Ha megkelt, tojásnál nagyobb golyókat formálunk (attól függ, mekkora virágokat szeretnénk). Ellapítjuk, közepére kisebb átmérőjű poharat állítunk (2 cm maradjon ki). A kimaradt részt a pohár széléig bevagdossuk, egyforma szélességűre (kb. 10 db lesz). Minden bevágást ellapítunk, majd kettőt-kettőt összecsípünk. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
  3. A virágok közepére pakoljuk a húsos egyveleget. Átkenjük egész tojással. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, 190-200 fokon megsütjük. Jó étvágyat!

tetejére

  1. Az olajra tesszük a kockára vágott tarját, majd a szintén kockára vágott lila hagymát. Majd a piros paprikát is mellé dobjuk. Petrezselyemmel szórjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A virágok közepére halmozunk belőle egy-két evőkanálnyi mennyiséget.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1247
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 18.

Ajánló

Gyerekzsúrra, hétköznapokra vagy akár egy tartalmasabb leves vagy főzelék után kitűnő választás lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon ötletes, csinos kis virágokat kapunk!!! Ráadásul még az ízük is csábító!!!

Hozzávalók

kelt tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...