r
Nosalty Logó

Sajtos tészta pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sajtos tészta pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 734 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 4400 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 299 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 734 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10914 g
  • Cink
    407 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    2580 mg
  • Vas
    311 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2717 mg
  • Nátrium
    4248 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    41 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    183 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 4400 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Elkészítés

a tésztához

  1. Szórjuk a langyos vízbe az élesztőt meg a cukrot, keverjük össze, és tegyük félre.
  2. Egy tálban keverjük el a lisztet a szódabikarbónával, sütőporral meg a sóval.
  3. Öntsük hozzá a kefirt, az olajat meg a mézet, végül az élesztős vizet. Fakanállal jól dolgozzuk ki.
  4. Tegyük félre, amíg elkészítjük a tölteléket.

a töltelékhez

  1. A lereszelt sajtokat keverjük el a túróval, tejföllel meg a cayenne borssal.
  2. Főzzük ki a tésztát, és forgassuk össze a szósszal.
  3. Egy mély pités tálat vékonyan olajozzunk ki, a tésztát nyomkodjuk bele úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.
  4. Öntsük bele a tölteléket, simítsuk el. 4 szelet szalonnát rakjunk le keresztbe, négyet meg hosszára, és fonjuk meg, mint egy szőttest. Érdemes egy darab alufólián vagy sütőpapíron csinálni, mert úgy könnyen rá tudjuk borítani a töltelék tetejére. Az itt-ott túllógó darabokat hajtsuk vagy a tészta vagy a töltelék alá.
  5. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 23x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10404
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lánykám mondta, hogy a neten látott egy ilyen pitét, és ő úgy szeretné megkóstolni. Aztán jött a stresszes vizsgaidőszak, és az egyik délután ezzel vártam haza, hogy kicsit lenyugodjon. :o)

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...