Sajtos szélű chicago-i pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
30g kukoricadara109 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
75g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
11 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
225g konzerv paradicsom36 kcal
-
75g mozzarella224 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
2g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1094
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
60g kukoricadara217 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
150g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
23 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
450g konzerv paradicsom72 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
2190
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
5.2g kukoricadara19 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
12.9g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
38.7g konzerv paradicsom6 kcal
-
12.9g mozzarella39 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
0.2g oregánó0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
Összesen
189
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3541.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 798 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 1865 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 358.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6176 micro
-
Lut-zea 635 micro
Összesen
1094
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.1 g
Zsír
-
Összesen 100.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7082.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 1596 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1386 mg
-
Nátrium 3729 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 716.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 821 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1469 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12353 micro
-
Lut-zea 1271 micro
Összesen
2190
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1061 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
4 evőkanál kukoricadara
-
5 dkg vaj
-
1.5 dl víz
-
0.5 kávéskanál só
-
0.5 ek cukor
-
7 g instant élesztő
-
1 ek olívaolaj
-
45 dkg konzerv paradicsom
-
15 dkg mozzarella
-
5 dkg parmezán sajt
-
2 kk oregánó
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 dkg cukor
Elkészítés
- A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a kukoricadarát egy nagyobb tálba tesszük.
- Hozzáöntjük a langyos vizet és az olvasztott, de nem forró vajat, és jól összedolgozzuk. A tésztagombócot jól bekenjük olívaolajjal. Meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Közben a hagymát és a fokhagymát lereszeljük, és egy kisebb lábosba tesszük a paradicsommal együtt. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a szárított oregánót, majd 20 percig kis lángon főzzük. A végén villával összenyomjuk a nagyobb darab paradicsomokat.
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Egy 20 centis, sütésálló öntöttvas serpenyőbe, piteformába vagy kapcsos tortaformába tesszük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral.
- Ügyeljünk rá, hogy a tészta széle túllógjon az edényen.
- A mozzarella 3/4 részét lereszeljük, a maradékot csíkokra vágjuk. A mozzarellát a tésztára szórjuk, majd beterítjük a paradicsomszósszal. A maradék csíkokat a tészta széléhez tesszük, és ráhatjuk a lelógó részeket. Óvatosan odanyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.
- A reszelt parmezánt a paradicsomra szórjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5221
- Feltöltés dátuma: 2016. október 28.
Ajánló
Bármilyen feltétet tehetünk a paradicsomszósz és a parmezán közé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Az olasz pizza helyett lássuk most az amerikai receptjét!