r
Nosalty Logó

Sajtos szélű chicago-i pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Sajtos szélű chicago-i pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    1865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6176 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7082.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    3729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 2190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1061 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a kukoricadarát egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Hozzáöntjük a langyos vizet és az olvasztott, de nem forró vajat, és jól összedolgozzuk. A tésztagombócot jól bekenjük olívaolajjal. Meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Közben a hagymát és a fokhagymát lereszeljük, és egy kisebb lábosba tesszük a paradicsommal együtt. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a szárított oregánót, majd 20 percig kis lángon főzzük. A végén villával összenyomjuk a nagyobb darab paradicsomokat.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Egy 20 centis, sütésálló öntöttvas serpenyőbe, piteformába vagy kapcsos tortaformába tesszük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral.
  5. Ügyeljünk rá, hogy a tészta széle túllógjon az edényen.
  6. A mozzarella 3/4 részét lereszeljük, a maradékot csíkokra vágjuk. A mozzarellát a tésztára szórjuk, majd beterítjük a paradicsomszósszal. A maradék csíkokat a tészta széléhez tesszük, és ráhatjuk a lelógó részeket. Óvatosan odanyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.
  7. A reszelt parmezánt a paradicsomra szórjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5221
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 28.

Ajánló

Bármilyen feltétet tehetünk a paradicsomszósz és a parmezán közé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz pizza helyett lássuk most az amerikai receptjét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...