r
Nosalty Logó

Sajtos rúd Amy-től

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos rúd Amy-től
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    2384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    335 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14574.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    2300 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    9536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3092 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 5194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

  1. A száraz részeket keverjük össze alaposan (lisztek+só). A tejet, cukrot, morzsolt élesztőt egy magas falu bögrében, meleg helyen felfuttatjuk. A margarint, tojássárgát, tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és a felfutott élesztőt is keverjük bele. Jó alaposan gyúrjuk össze.
  2. A tésztát kettévágjuk. A felét ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérje egy részével, és rászórjuk a reszelt sajtunk felét. Enyhén rányomkodjuk, hogy vágáskor ne potyogjon le a sok sajt.
  3. Derelyevágóval rudacskákat szelünk, és sütőpapíros tepsire helyezzük. (Ne túl közel egymáshoz.) Előmelegített sütőben, alul sütéssel, 160 fokon megsütjük.
  4. Amint kész az első tepsivel, jöhet a másik fele a tésztának, a leírt módon elkészítve. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 5589
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepekkor vagy csak úgy, nagyon finom kis rágcsa.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...