r
Nosalty Logó

Sajtos paprikával töltött fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtos paprikával töltött fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1843 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7137.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    3944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1102 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    5529 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3275 micro
Összesen 1843 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk.
  2. A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal.
  3. A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el.
  4. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  5. Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikákat, sózzuk, tekerünk rá borsot, pár percig kevergetjük.
  6. Elzárjuk a tüzet, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, végül meglocsoljuk a friss citromlével.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7658
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Ajánló

Ínyencek kenhetnek a tetejére például ketchupot vagy barbecue szószt, mielőtt a sütőbe kerül a fasírt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó íze lesz a paprikának, ha a fasírt belsejében van sütve. Azt hittem, főtt ízű lesz, mint a töltött paprikánál, de nem. A fasírttól fűszeres lett, a fasírt pedig puha, szinte leveses lett a paprikától. A megolvadt sajt, az már csak a hab a tortán.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...