Sajtos paprikával töltött fasírt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
150g paprika25 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A körethez
Összesen
463
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
600g paprika98 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A körethez
Összesen
1843
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
26.7g darált sertéshús49 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
-
32.1g paprika5 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
A körethez
Összesen
98
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1784.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 986 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 339.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1382 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 819 micro
Összesen
463
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 145.4 g
Zsír
-
Összesen 105.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7137.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1828 mg
-
Nátrium 3944 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1358.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 920 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1102 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 429 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 556 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 141 micro
-
β-karotin 5529 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3275 micro
Összesen
1843
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 tk só
-
1 teáskanál bors
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db tojás
-
3 ek zsemlemorzsa
-
10 dkg sajt
-
1 ek olívaolaj
A körethez
-
0.5 teáskanál köménymag
-
1 ek olívaolaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt vékonyan beolajozunk.
- A kicsi paprikákat megmossuk, a csumáját kivágjuk, és megtöltjük a vékony csíkokra vágott sajttal.
- A fasírthoz valókat jól összegyúrjuk, elosztjuk 6 részre. Egy adagot a kezünkbe veszünk, és a tenyerünkön kilapítgatjuk, egy megtöltött paprikát körbevonunk a hússal. Rárakjuk a lemezre, a többi fasírthússal ugyanígy járunk el.
- Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
- Amíg a fasírt sül, elkészítjük a köretet. Közepes lángon felhevítjük az olajat, belerakjuk a fokhagymát, meg a köménymagot, és 30 másodpercig kevergetjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikákat, sózzuk, tekerünk rá borsot, pár percig kevergetjük.
- Elzárjuk a tüzet, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, végül meglocsoljuk a friss citromlével.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7662
- Feltöltés dátuma: 2012. október 16.
Ajánló
Ínyencek kenhetnek a tetejére például ketchupot vagy barbecue szószt, mielőtt a sütőbe kerül a fasírt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó íze lesz a paprikának, ha a fasírt belsejében van sütve. Azt hittem, főtt ízű lesz, mint a töltött paprikánál, de nem. A fasírttól fűszeres lett, a fasírt pedig puha, szinte leveses lett a paprikától. A megolvadt sajt, az már csak a hab a tortán.