r
Nosalty Logó

Sajtos-kukoricás-sonkás papucs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-kukoricás-sonkás papucs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4477 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2355.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9421.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    6218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 4477 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk az élesztőt benne. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a felolvasztott zsírt/vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, csipet sót, és jól összekeverjük. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A töltelék: a sonkát kockára aprítjuk, összekeverjük a kukoricával, az apró kockára vágott hagymával és a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, téglalapokra vágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel és sajttal, majdkét átlós oldalt összefogjuk, hogy papucsot formázzon. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11568
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvence. :) Ebédre, vacsira, de akár reggelire is kitűnő étel!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...