r
Nosalty Logó

Sajtos-kapros zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sajtos-kapros zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    794 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    2735 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    3785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    3176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1979 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    969 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2803 micro
  • β-karotin
    10941 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6301 micro
Összesen 2525 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karikára vágott kolbászt kevés olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát.
  3. Beletesszük a megpucolt, felkarikázott sárgarépát és a fehérrépát, a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
  4. Apróra vágott petrezselyemzöldjével, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
  5. Felöntjük vízzel, és a zöldségeket puhára pároljuk.
  6. Az ömlesztett sajtot és a tejfölt kevés forró levessel és a liszttel simára keverjük, vágott kaporral ízesítjük, és behabarjuk vele a levest.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1222
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-kapros zöldbableves
Salamon Csilla 1203 recept

Egyszerű, de nagyszerű leves. Finom, tartalmas.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...