Sajtos hagymaleves gombás gőzgombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
150g víz0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
8g leveskocka25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
53 kcal
A levesbetéthez
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11g gomba2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
626
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
600g víz0 kcal
-
600g tej336 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A levesbetéthez
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2505
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
14.8g vöröshagyma5 kcal
-
6.5g sajt23 kcal
-
26g víz0 kcal
-
26g tej15 kcal
-
1.3g leveskocka4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9 kcal
A levesbetéthez
-
13g finomliszt47 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.8g gomba0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
4.3g víz0 kcal
Összesen
108
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2680.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 587 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 1577 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 299.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 580 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 704 micro
Összesen
626
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 98.6 g
Zsír
-
Összesen 93.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10722.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 2348 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1722 mg
-
Nátrium 6309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1199.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 739 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 745 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2321 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2814 micro
Összesen
2505
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
15 dkg sajt
-
6 dl víz
-
6 dl tej
-
3 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
A levesbetéthez
-
30 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 nagy db gomba
-
4 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
Elkészítés
A leveshez
- A gombócokhoz kb. 30 dkg liszthez hozzáadunk 1 tojást, a sütőport, ízlés szerint ételízesítőt és annyi vizet, amennyit egy sűrűbb tésztához felvesz.
- A fokhagymákat és a megtisztított gombát apróra vágjuk. A hagymát és a gombát beletehetjük nyersen is, vagy egy pici sóval egy csepp olajon meg is dinsztelhetjük, de akkor vigyázzunk a víz mennyiségével, mert hígítja a tésztát, ezért lehet, hogy még lisztezni kell. A hagymával és gombával jól összekeverjük, és hagyjuk pihenni kb. 20 percig.
- Egy közepes edényben vizet forralunk egy kevés sóval. A lobogó víz fölé egy sűrű szűrőt teszünk. A tésztát melegvizes kézzel közepes gombóccá formáljuk (nem kell nagy, mert megdagad), és a szűrőbe tesszük. Fedővel vagy tállal lefedjük. Kb. 12-15 percig főzzük a gőzben.
- A leveshez a hagymákat közepes kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és fűszerezzük ízlés szerint. Addig kevergetjük, amíg elolvad a kocka. Ezután hozzáöntjük a tejet, lassú forralás közben folyamatos kevergetés mellett lassan!! adjuk hozzá a reszelt sajtot. Amikor a sajt megolvadt, botmixerrel pürésítjük, ezután petrezselyemzöldet szórunk rá, és kislángon - kevergetés mellett - egyet forralunk rajta.
- A gombócokat a tányérba tesszük, rászedjük a levest, csipet reszelt sajttal, petrezselyemzölddel vagy néhány karika újhagymazölddel díszíthetjük.
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9955
- Feltöltés dátuma: 2010. június 03.
Ajánló
A leves elkészítése nagyon egyszerű, a gombócé is egyszerű, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen a tészta túl híg. Könnyű étel - a gombóc kivételével -, kiadós deszerttel főételként is ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A hagyma leves és a sajt leves között nem tudtunk dönteni, így született meg ez a leves, a másik kettő társításából:) Pirított kenyérkockávala akartuk tálalni, de sem kenyér, sem kifli nem volt otthon, és vasárnap dél lévén épp a boltba sem volt kedvünk elszaladni. Így találta ki a párom ezt a levesbetétet, elég tuti lett szerintem :)