r
Nosalty Logó

Sajtmániás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtmániás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2222 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 445 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7821 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    2152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2375 mg
  • Nátrium
    2822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5482 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2604 micro
Összesen 2222 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet nagyon apró darabokra felkockázzuk és félretesszük. Hasonlóképp teszünk a vöröshagymával. A kaliforniai paprikát lehet nagyobb darabokra vágni, én kb. centis kockákra szeleteltem.
  2. Egy wokban olajat hevítünk, és beletesszük a csirkemellet és a hagymát. Amikor kifehéredik és enged egy pici levet, rátesszük a fűszereket. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig.
  3. Ezután levesszük a fedőt, hogy a hús kicsit lepiruljon, ekkor tesszük rá a fokhagymát. A vizet pótoljuk, legyen alatta mindig egy kevés, nehogy leégjen.
  4. Ha a hús puha, beletesszük a paprikát, és pár percig főzzük együtt, de a paprika maradjon kicsit roppanós, szerintem nagyon sokat dob az ételen az enyhe roppanóssága (Tipp: ha be tudom nyomni a közepét fakanállal, akkor jó :) )
  5. Rátesszük a krémsajtot és a reszelt cheddar sajtot. Ezekkel összekeverjük, és hagyjuk, hogy a sajt elolvadjon. A raguval innentől nincs több dolgunk, le lehet venni a tűzről.
  6. Ízlés szerint bármilyen tésztával fogyasztható, én szarvacskát főztem hozzá. Ajánlott összekeverni a húst a tésztával.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 308
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6083
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 13.

Ajánló

A receptet ki lehet egészíteni babérlevéllel, illetve friss petrezselyemmel. Reszelt trappista sajttal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran főzök úgy, hogy javában készül a fogás, de még akkor sem tudom, hogy mi lesz belőle. Ez a receptem is így született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...