r
Nosalty Logó

Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 498 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 2988 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3745 micro
Összesen 498 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7685.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    3120 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    901 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10229 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22473 micro
Összesen 2988 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Először elkészítjük a sajtos-spenót krémet. A spenótleveleket 1-2 perc alatt megpároljuk, majdkinyomkodjuk levét. Egy késsel kissé felaprítjuk.
  2. Az olívaolajat megforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, összekavarjuk, és fél perc után beletesszük akinyomkodott, összevágott spenótleveleket.
  3. Ízesítjük sóval, darálunk rá feketeborsot, ízlés szerint chilit szórunk rá.
  4. Jól összevegyítjük, majd hozzáadjuk a friss sajtot, amit alaposan elkeverünk.
  5. A palacsintához a hozzávalókból elkészítjük a tésztát, és kisütjük őket.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy laposabb kerek sütőálló edénybe beletesszük az első palacsintát.
  8. Kb. 1 evőkanálnyit teszünk a spenótkrémből a palacsintára, egyenletesen elkenjük rajta, majd egy nagyobb csipetnyi sajttalmegszórjuk. Jöhet a következő palacsinta, és így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére természetesen palacsinta kerüljön, amit szintén megszórunk reszelt sajttal.
  9. Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg szép színűre sül a sajt a "tortánk" tetején.
  10. Cikkekre vágva, azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12846
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajt-spenótkrémes rakott palacsinta
Vicikó 251 recept

Itt a friss spenót szezonja, így kezdődhetnek ennek gyönyörű színű, finom, és ásványi anyagokban gazdag növénynek a fellépései a konyhákban. Nálunk ez volt az idei premiere.. :-)

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...