r
Nosalty Logó

Rusztikus vadas ragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rusztikus vadas ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 491 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4085.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2127 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1546.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2704 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24584 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2416 micro
Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket szintén tisztítjuk, majd azt is felaprítjuk, nem túl apróra. A serpenyőben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és a zöldségeket. Amíg pirulnak, addig a húst felkockázzuk. Ez is mehet a serpenyőbe.
  2. A húst és a zöldségeket együtt pároljuk, míg a hús elveszíti a nyers színét. Dobunk hozzá babérlevelet és borókabogyót, illetve egy kevés kakukkfüvet is. Felöntjük kb. 3 dl vízzel, és közepes lángon főzzük. Az ételízesítőt és a sót is most tesszük bele. Gyakran kevergetjük, ha elfő a lé róla, akkor pótoljuk.
  3. Mikor a hús már puha (nekem általában minimum 2 óra alatt kezd puha lenni), akkor elkészítjük a habarást. A tejfölbe teszünk 2 tk. mustárt, egy kevés citromlevet, cukrot, összekeverjük, és beletesszük a lisztet. Vízzel hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Ezt ráöntjük a ragura, és folyamatosan kevergetve besűrítjük vele.
  4. Egy-két percig még rotyogtatjuk, és már kész is van. Köretnek tészta, nokedli vagy zsemlegombóc illik hozzá.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 12794
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami tartalmas egytálételt szerettem volna készíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...