r
Nosalty Logó

Rumos meggyes máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Rumos meggyes máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 7067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    365.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9524.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    3050 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    940 mg
  • Foszfor
    3727 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    841.1 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1949 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2707 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 7067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt, a kimagozott meggyet rumba vagy rumaromába áztatjuk.
  2. A tésztába szánt csokoládékat (10 dkg ét- és 10 dkg fehér csokit) egészen apróra összevágjuk.
  3. Habosra keverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. Belereszeljük az alaposan megtisztított citrom héját.
  5. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a csipetnyi sóval, majd a margarinos krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá picit. (Ha nem találjuk elég lágynak, nyugodtan adagolhatunk hozzá a lecsöpögtetett rumos meggy levéből is.)
  6. Beleforgatjuk a csokidarabokat és a kinyomkodott, magozott rumos meggyet.
  7. A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük, és az előmelegített sütőben készre sütjük.
  8. Ha kész és kihűlt, gőzfürdő felett felolvasztott étcsokival vonjuk be, majd tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5686
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Ajánló

Hogy a tészta megfelelő állagú és könnyed legyen, a hozzávalók szobahőmérsékletűek kell, hogy legyenek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A Metropol receptes rovatában találkoztam először a mákos gyümölcskenyér receptjével, és ezt tortásítottam.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...