r
Nosalty Logó

Rumos-meggyes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss_Anna
Rumos-meggyes krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Meggyes krém

Összeállítás

Összesen 692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Meggyes krém

Összeállítás

Összesen 5532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Meggyes krém

Összeállítás

Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    275.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6123.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1909 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.7 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 5532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Vaníliás krém

Meggyes krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A hozzávalókból 2 db piskótalapot készítünk a következőképpen: 6 tojást szétválasztunk; a fehérjét kemény habbá verjük; a sárgájához hozzákeverünk 6 ek cukrot, majd lassan a cukros masszát belekeverjük a fehérjébe.
  2. Majd lassan adagolva belekeverünk 6 ek lisztet, 1 tk sütőport és 3 ek olajat is.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük kb. 15-20 perc alatt.
  4. A hozzávalók másik feléből ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.

Vaníliás krém

  1. Megfőzzük a pudingot a tejjel és cukorral, hagyjuk kihűlni.
  2. Felverjük a habtejszínt a zselatin fixszel.
  3. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és a néhány csepp rumaromát, jól elkeverjük.

Meggyes krém

  1. Megfőzzük a meggybefőttet a pudinggal, néhány csepp rumaromával, hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. Az egyik piskótalapra rákenjük a meggyes krémet.
  2. Erre rákenjük a vaníliás krém 3/4-t.
  3. Leborítjuk a másik piskótalappal, majd a maradék krémmel bekenjük a tetejét.
  4. Hűtőbe tesszük legalább fél napra/éjszakára, majd nagy örömmel elfogyasztjuk :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30 x 40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3372
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss_Anna 1 recept

A párom egyik kedvence a meggyes süti, az enyémek pedig a vaníliás édességek, a kettő vegyítésével jött létre ez a viszonylag egyszerűen elkészíthető meggyes-krémes :)

Hozzávalók

Piskótatészta

Vaníliás krém

Meggyes krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...