Rukkolasaláta meleg kecskesajttal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
A salátához
-
35 kcal
-
26g bagett71 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
30g salátalevél4 kcal
-
30g rukkola8 kcal
Az öntethez
A szószhoz
-
42 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
0 kcal
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
A salátához
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
104g bagett285 kcal
-
200g kecskesajt728 kcal
-
120g salátalevél16 kcal
-
120g rukkola30 kcal
Az öntethez
A szószhoz
-
167 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
0 kcal
Összesen
1667
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
A salátához
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
14.9g bagett41 kcal
-
28.7g kecskesajt104 kcal
-
17.2g salátalevél2 kcal
-
17.2g rukkola4 kcal
Az öntethez
A szószhoz
-
8.6g sárgabaracklekvár24 kcal
-
5.7g fehérbor5 kcal
-
0 kcal
Összesen
238
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 899.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 103.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1062 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1445 micro
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 111.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3599.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 976 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1005 mg
-
Nátrium 1382 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 412.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 269 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 802 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5781 micro
Összesen
1667
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 609 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
2 ek napraforgó olaj
-
8 szelet bagett
-
120 g rukkola
Az öntethez
A szószhoz
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
2 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
A salátához
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a baquettet, és aranybarnára sütjük csak az egyik oldalát. Ha kész, áttesszük egy tepsire sült felével lefelé. Rárakjuk a kecskesajtot.
- A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, ha van grill opció, akkor azon sütjük, ha nincs, akkor hőlégkeverés. Betesszük a tepsit a sütőbe, és 5-7 percig sütjük, ha látjuk, hogy pirulni kezd, azonnal vegyük ki.
- Tegyük egy tálba a salátát, keverjük össze az öntettel, rakjuk ki a tányérokra. Rakjunk a salátára két-két db kenyeret, és öntsük le a meleg szósszal.
Az öntethez
- Egy pici edénybe tesszük a három kanál sárgabarackdzsemet, és felforrósítjuk. Forralni nem szabad! Ha forró, egy szitán keresztül átpasszírozzuk, visszarakjuk a tűzre. Hozzáadjuk a bort és a mustárt, és simára keverjük. Jól felmelegítjük, de nem forraljuk! Melegen tartjuk.
A szószhoz
- A dióolajat és a citromlevet kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1377
- Feltöltés dátuma: 2014. január 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Ha nincs fodros endívia, más saláta is megfelel, ami kevésbé keserű fajta.