r
Nosalty Logó

Rukkolasaláta meleg kecskesajttal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsus
Rukkolasaláta meleg kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Az öntethez

A szószhoz

Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Az öntethez

A szószhoz

Összesen 1667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A salátához

Az öntethez

A szószhoz

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3599.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5781 micro
Összesen 1667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

A szószhoz

Elkészítés

A salátához

  1. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a baquettet, és aranybarnára sütjük csak az egyik oldalát. Ha kész, áttesszük egy tepsire sült felével lefelé. Rárakjuk a kecskesajtot.
  2. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, ha van grill opció, akkor azon sütjük, ha nincs, akkor hőlégkeverés. Betesszük a tepsit a sütőbe, és 5-7 percig sütjük, ha látjuk, hogy pirulni kezd, azonnal vegyük ki.
  3. Tegyük egy tálba a salátát, keverjük össze az öntettel, rakjuk ki a tányérokra. Rakjunk a salátára két-két db kenyeret, és öntsük le a meleg szósszal.

Az öntethez

  1. Egy pici edénybe tesszük a három kanál sárgabarackdzsemet, és felforrósítjuk. Forralni nem szabad! Ha forró, egy szitán keresztül átpasszírozzuk, visszarakjuk a tűzre. Hozzáadjuk a bort és a mustárt, és simára keverjük. Jól felmelegítjük, de nem forraljuk! Melegen tartjuk.

A szószhoz

  1. A dióolajat és a citromlevet kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1377
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Ha nincs fodros endívia, más saláta is megfelel, ami kevésbé keserű fajta.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...